Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reclamații pe WhatsApp la ANPC: facturi eronate, debranșări sau alte nereguli. Care este numărul

Publicat

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că pune la dispoziția consumatorilor un număr special de telefon, folosit exclusiv pentru mesaje în aplicația WhatsApp, la care pot fi transmise reclamații. Măsura este pentru a fluidiza comunicarea directă cu consumatorii din toată țara, potrivit sursei citate.

Numărul de telefon, pentru aplicația WhatsApp, este 079 021 9551.

La acest număr, care nu va folosi funcția de apel video sau cu voce, sunt așteptate mesajele scrise și imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgență în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul țării.

Este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică și gaze naturale, cazuri de debranșări, pentru neplată a unor facturi greșite la energie încă necorectate, precum și situații urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competența legală de soluționare a instituției și le vor da curs.

”Am înființat acest număr special, care se va afla în permanență la mine, pentru a putea fi cât mai aproape de consumator și a mă putea implica personal în gestionarea situațiilor urgente care pot apărea și care vor fi semnalate astfel”, spune președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Mesajele pe WhatsApp nu înlocuiesc reclamațiile obișnuite

ANPC precizează că mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamațiile realizate în mod curent.

Primirea reclamațiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcție de raza teritorială în care își desfășoară activitatea operatorul economic reclamat.

Reclamaţiile se fac în format scris, transmise prin poștă, în format electronic sau se depun personal, pentru souționarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege. AICI, formular online reclamație ANPC.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax