Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recoltă bogată în acest an pe cele 2500 de hectare de vie din podgoria Jidvei. Cum se pot face comenzi pentru MUST de calitate


Publicat

Compania Jidvei anunță că în acest an recolta de struguri va fi mai bogată decât anul trecut. În cele 2500 de hectare de vie de pe valea Târnavelor strugurii se apropie de faza de pârgă, etapă importantă pentru acumularea zaharurilor. Ploile și-au făcut treaba, iar soarele ajută ca și în acest an în cea mai renumită podgorie din România, să fie recoltați struguri pentru un vin de excepție ca în anii în care souvignon-ul de Jidvei a cucerit medalii de aur la mondialele din Franța, Belgia sau Italia. 

Compania estimează că anul acesta va fi o producție de 10 tone/hectar, iar culesul viei va începe din data de 5 septembrie cu strugurii din soiul Fetească Regală. În același timp va începe și campania ”Must de Jidvei”, prin care gospodarii din 15 județe își pot achiziționa must de calitate pentru a-și produce propriul vin. Cum se pot face comenzile pentru must și condițiile de livrare, în comunicatul de mai jos:

”Luna august aduce cu ea struguri în pârgă și noi lucrări specifice în vie.

În viile noastre, care se întind pe o suprafață de 2.500 de hectare, strugurii se apropie de faza de pârgă, o etapă extrem de importantă pentru acumularea zaharurilor.

Potrivit estimărilor specialiștilor noștri privind producția, anul acesta ne vom bucura de o recoltă mai bogată decât cea de anul trecut. Au contribuit la acest lucru ploile venite la timp, dar și grija pentru lucrările specifice efectuate în vie, programate de la începutul anului până la cules.

„Ne pregătim pentru o etapă foarte importantă a ciclului culturii viței-de-vie, faza de pârgă. În această perioadă ne bucurăm, după cum se poate observa, de mult soare, care ajută la acumularea zaharurilor în bobul de strugure. Avem struguri sănătoși, iar din punctul de vedere al recoltei și al randamentului viei, anul acesta este mai bun decât cel precedent”, a declarat ing. Marin Cucură, director tehnic Jidvei.

Când începe recoltatul?

Perioada care urmează este esențială în stabilirea datei la care va începe recoltatul. Specialiștii Jidvei monitorizează în permanență nivelul de zahăr și aciditate acumulate în struguri, iar când acestea ating pragul optim de calitate, procesul de recoltare poate începe. După analizele efectuate în permanență, se va putea stabili cu exactitate ziua în care va începe campania de recoltare a acestui an.

Conform estimărilor, anul acesta se va recolta o medie de 10 tone la hectar, iar culesul va începe după 5 septembrie.

Recoltarea va începe cu Feteasca Regală, un soi autohton care acoperă o suprafață de peste 700 de hectare din plantațiile de viță-de-vie ale Jidvei. Peste 1.000 de oameni sunt implicați în fiecare an în campania de recoltare, munca lor fiind completată de operațiuni care se efectuează mecanizat cu mașini de recoltat de ultimă generație.

Mustul de Jidvei – un produs local, accesibil în 15 județe din țară și în București

Imediat după cules, mustul proaspăt este pregătit pentru a fi livrat persoanelor care au plasat comanda în cadrul campaniei „Must de la Jidvei”, aflată deja în cel de-al șaselea an de implementare. Mustul comandat este livrat în județele vizate, oferindu-le gospodarilor posibilitatea de a-și produce propriul vin de casă din sortimentele: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și Roze.

Având în vedere contextul actual, toate comenzile vor fi preluate din puncte fixe de distribuție din localitățile vizate, în timp ce comenzile de 1.000 de kg vor fi livrate, la adresa de livrare precizată de cumpărător în comandă.

Mustul de Jidvei este un produs local apreciat de o comunitate de peste 8.000 de persoane. Cei care comandă mustul de la Jidvei beneficiază de anumite bonificații menționate pe mustdejidvei.ro, precum și de sfaturi de vinificație oferite de specialiștii Jidvei.

Anul acesta, mustul de Jidvei este livrat în localitățile din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț și București.

Prețul unui kilogram de must Fetească Regală cu Muscat Ottonel sau Sauvignon Blanc este de 4,5 lei (TVA inclus), iar mustul roze poate fi achiziționat la prețul de 5 lei kilogramul (TVA inclus).

Comenzile pentru must se realizează prin completarea formularului de comandă de pe site-ul www.mustdejidvei.ro sau telefonic la numărul 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal).”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Aplicaţia web unde consumatorii pot compara ofertele furnizorilor de gaze naturale, actualizată de ANRE

Publicat

gaz, aragaz

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a actualizat aplicaţia web unde consumatorii pot compara ofertele furnizorilor de gaze naturale, în scopul creşterii gradului de informare a clienţilor finali, potrivit unui anunţ al autorităţii.

„În scopul creșterii gradului de informare a clienților finali, în vederea selectării furnizorului de gaze naturale, ANRE a actualizat aplicația web pentru compararea ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale astfel încât să ofere clienților finali posibilitatea de a se informa cât mai corect și complet cu privire la ofertele-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piață”, se precizează într-un comunicat al ANRE.

Astfel, utilizatorii aplicației pot acum accesa, în mod direct și centralizat, informații privind documentele necesare încheierii contractelor de furnizare a gazelor naturale, pot vizualiza sau descărca modelul de contract de furnizare sau documentele necesare încheierii contractelor, pot să se informeze cu privire la modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor necesare încheierii contractelor de furnizare şi pot vizualiza cu uşurinţă principalele informaţii cuprinse în oferta-tip.

De asemenea, utilizatorii pot introduce datele referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, astfel putând să vizualizeze informaţii comparative utile în alegerea ofertei-tip care corespunde cel mai bine nevoilor lor, rezultatul comparaţiei luând în calcul şi valoarea lunară a componentei fixe (abonamentului), dacă aceasta există.

Totodată, furnizorii de gaze naturale care au în portofoliu clienți finali pot introduce în baza de date a Comparatorului şi ofertele-tip care au caracteristici particulare, ca de exemplu cele destinate doar pentru clienţii din anumite sisteme de distribuţie a gazelor naturale, cele care cuprind anumite reduceri pe o perioadă de timp sau cele care au un preţ fix al gazelor naturale pe anumită perioadă de timp.

Astfel, ofertele-tip introduse de furnizorii de gaze naturale au acum un grad mai mare de personalizare, iar utilizatorii pot selecta ofertele-tip introduse în baza de date a comparatorului, în funcţie de noi criterii de selecție precum tipul prețului gazelor naturale din oferta-tip care poate fi preț fix sau preț variabil sau existenţa/inexistenţa unei componente fixe (abonament) în prețul ofertelor-tip respective.

De asemenea, în tabelul de rezultate, ofertele-tip afişate conform criteriilor de selecţie introduse de utilizator, pot fi ordonate descrescător sau crescător după fiecare valoare afişată, ca de exemplu în funcţie de prețul gazelor naturale, de tariful de transport, de preţul de furnizare, de estimarea valorii facturii lunare, de valoarea economiei/costului suplimentar lunar etc.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate