Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări de la IPJ Alba pentru minivacanţă liniştită de Anul Nou. Peste 100 de poliţişti vor fi zilnic la datorie

Publicat


politisti drumInspectoratul de Poliţie Judeţean Alba transmite că, prin efectivele de care dispune, va întreprinde toate demersurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi în perioada Revelionului.

Astfel, în vederea prevenirii evenimentelor negative, vor fi intensificate acţiunile de asigurare a climatului de siguranţă publică şi va fi asigurată prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului.

În acest sens, pe lângă dispozitivul curent, în perioada 30 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona zilnic cu peste 120 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi în medie, 60 de mijloace auto.

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de ordine publică, vor fi prezenţi în trafic şi vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere, combaterea consumului de alcool şi fluidizarea traficului rutier, atunci când situaţia o va impune.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada minivacanţei de Revelion, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă oricărei sesizări sau reclamaţie a cetăţenilor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!

Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112- apel gratuit!

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi!

Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant!

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire!

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor!

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează tuturor cetăţenilor urări pentru un An Nou cu împliniri şi bunăstare. LA MULŢI ANI!


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați în total la 40 de ani de închisoare. Decizie definitivă la Alba Iulia

Publicat

Gruparea infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum șase ani, a primit condamnări definitive la închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost dată în 12 februarie. Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Orban vrea alegeri locale în 14 iunie. ”Pe 31 mai și 7 iunie ar fi o impietate față de creștini”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru alegerile locale. În opinia sa, organizarea acestora pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile. „Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate