Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări de la Poliţia Română pentru cei care se întorc din minivacanţa de Crăciun. Atenţie la viteză şi drumurile acoperite cu polei

Publicat

trafic

trafic coloana partos circulatie 1Poliţia Română recomandă celor care se întorc din minivacanța de Crăciun să circule cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers, dacă acesta este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.

Pentru a nu apărea probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, Poliţia Română recomandă să luaţi în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește, transmite IGPR.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterei de circulaţie DN 1 şi a ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, sunt variante alternative:

DN1 A –Braşov –Săcele –Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti –Buftea – Bucureşti;

DN 73 – Braşov – Bran – Câmpulung Muscel – Piteşti – Autostrada A1 (Piteşti – Bucureşti);

Celor care trec prin Sinaia le este recomandat să folosească şi varianta DN 71 – Sinaia – Moroieni – Fieni – Târgovişte – Bucureşti.

Pentru a ajunge în siguranţă acasă, conduceţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi măriţi distanţa în mers.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Până luni după-amiaza, sunt atenţionări meteo Cod Galben de condiţii de polei în Sibiu, Mureş, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax