Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări de la Poliţia Română pentru şoferi. Cum se conduce în condiţii de ploaie şi vânt puternic, pentru a evita accidentele

Publicat

conducere pe timp de ploaie După ce meteorologii au avertizat că în aceste zileva ploua torenţial în mai multe zone ale ţării, cu intensificări ale vântului, furtuni şi condiţii de grindină, poliţiştii vin în sprijinul şoferilor cu recomandări de circulaţie în siguranţă pe şosele.

Vezi şi INFORMARE METEO: Furtuni, ploi torenţiale, condiţii de grindină şi, la munte, ninsori. Vremea se răceşte. Zonele vizate

Recomandările Poliţiei Române:

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

De asemenea, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi vă atenţionăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Fix-pix

    duminică, 24.04.2016 at 16:19

    Din pacate la „soferii” albaiulieni si in general romani, aceste lucruri le intra pe o ureche si le ies pe altundeva…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax