Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări în caz de vânt puternic. ISU Alba pune la dispoziție o aplicație gratuită pe telefon

Publicat

vant vreme rea cod galben

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a transmis o serie de recmandări pentru evitarea și limitarea consecințelor fenomenelor meteo preconizate în zilele următoare. ISU oferă detalii și cu ajutorul unei aplicații care poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil. 

Sfaturile specialiștilor ISU:

Pentru evitarea producerii unor evenimente generate de intensificări puternice ale vântului care vă pot afecta viața și bunurile adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații care vă asigură protecția, deconectați aparatura casnică din locuință, parcați autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Dacă ați fost surprins afară în timpul unei furtuni, întrerupeţi orice activitate, feriţi-vă de situaţiile în urma cărora puteţi fi afectați de fulger, nu vă ascundeţi sub copaci, nu vă apropiaţi de stâlpii liniilor electrice şi de firele căzute la pământ, de obiectele metalice, de paratrăsnete și refugiați-vă în interiorul unei clădiri.

Nu intraţi în panică şi calmaţi-i pe cei din jur. Luciditatea vă aduce şanse mai mari să scăpaţi nevătămat.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență  sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin aplicația DSU. Aceasta poate fi descărcată din Google Play Store aici: https://bit.ly/26rF2w4 și din App Store aici: https://apple.co/1rfuPTa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax