Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia. Evenimentele cu intrare liberă

Publicat

marcel iures Biletele pentru Festivalul Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia au fost deja puse în vânzare. Cei care nu apucă să-și achiziționeze un bilet au posibilitatea de a participa și la câteva evenimente la care intrarea este liberă. 

FITAB recomandă pentru primele două zile de festival, trei evenimente la care intrarea este gratuită. Cei care doresc vor putea participa la vernisajul expoziției Atitudini – Marcel Iureș în imagini, Cătălin Ștefănescu în dialog cu Marcel Iureș… sau lansarea de carte Singular. Lamentări, obesrvații, studii, poezii și alte texte, Autor AG. Weinberger.

Descrierea evenimentelor la care intrarea este liberă.

Luni, 9 octombrie, ora 17.30, Galeriile de artă ale municipiului Alba Iulia
Marcel Iures Atitudini – Marcel Iureș în imagini
vernisaj expoziție de fotografie (30 min.) în prezența lui marcel iureș

Când te afli în faţa unei cariere atât de remarcabilă, de diversă și de surprinzătoare, cum este cea a actorului Marcel Iureş, procesul de selecţie a imaginilor definitorii pentru traseul său artistic este un drum greu, care te obligă la esenţializare. Modern încă de la primele roluri, visător, dar şi teluric, Marcel Iureş a creat de multe ori în cariera sa şi în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuşi, dar şi mişcarea artei spectacolului. Punctul final al traseului de selecţie a imaginilor din roluri cheie, ce urmăresc drumul actorului de la debut până azi, este expoziţia de fotografie document – Atitudini, produsă de Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2016. Cele 30 de fotografii de expresie incită privitorul la o analiză subtilă a profilului unui actor. Virate în valori de alb şi negru, imaginile marilor roluri creează un mozaic de stări şi expresii. Ca un contrapunct de culoare, puternic solarizate în roşu, imaginile supradimensionate sub formă de ştraifuri verticale atrag privirea şi încheagă expoziţia, ce se vrea o transpunere vizuală esenţializată a unei personalităţi teatrale foarte speciale.
Marți, 10 octombrie , ora 18.00, MUSEIKON
DIALOGURI : Cătălin Ștefănescu în dialog cu Marcel Iureș…

Un dialog interesant despre viață, teatru și film, în prezența a două personalități din lumea teatrului și a televiziunii.

ag - coperta ORA 21,00, FRAMM’S
Singular. Lamentări, obesrvații, studii, poezii și alte texte, Autor AG. Weinberger

Lansare de carte și mini recital (40 min.)

„Volumul este expresia forței artistice a lui AG Weinberger surprins într-o altă dimensiune creatoare, aceea de autor de poezii, eseuri și texte diverse. Singular. Lamentări, observații, studii, poezii și alte texte este o carte manifest în care îl regăsim pe AG Weinberger în ipostaze pline de sinceritate, cu mărturisiri care reflectă starea sa de spirit în diverse momente ale vieții, așa cum au fost publicate și pe blogul personal.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax