Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recomandări pentru populația depistată cu COVID-19. Traseul pacienților pozitivi și criterii de externare

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Direcția de Sănătate Publică Alba a transmis care sunt recomandările pentru populația depistată cu COVID-19, conform OMS nr. 1321/22 iulie 2020. 

A. Traseul pacienților pozitivi Sars-Cov 2

1. Toți pacienții depistați pozitivi la un test RT-PCR se vor prezenta la un spital cu secție Covid, unde vor fi evaluați prin teste biologice inflamatorii, hematologice, radiologic pulmonar sau CT.

2. În funcție de rezultat se separă în următoarele categorii de severitate:

– pacienții asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, Rx și fără factori de risc, se vor interna în unități de izolare și tratament pentru max 48 ore

– pacienții asimptomatici cu factori de risc sau simptomatici cu forme ușoare se internează în spitale de faza II sau spitale suport.

– pacienții simptomatici cu forme medii sau severe se internează în spitale Covid cu secția ATI.

B. Criterii de externare pentru pacienții cu Covid-19

1. Pacienții asimptomatici fără modificări biologice , hematologice, radiologice și fără factori de risc se pot externa după 48 de ore, cu condiția izolării la domiciliu sau altă locație declarată, până la 14 zile. Pacienții cu formă asimptomatică nu mai necesită testare în ziua 14, și pot desfășura activități curente și profesionale, purtând masca acasă și la locul de muncă cu respectarea distanțării pentru încă 10 zile după terminarea izolării. Monitorizarea se face prin MF sau DSP dacă nu au medic de familie.

2. Pacienții asimptomatici cu factori de risc și pacienții simptomatici cu forme ușoare se pot externa după minim 10 zile de la internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei pentru minim 72 de ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

– pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control, pot fi externați după 10 zile dacă medicul curant consideră oportun, cu condiția izolării la domiciliu sau în altă locație până la finalizarea celor 14 zile ( respectiv încă 4 zile )

– pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control, pot fi externați după 10 zile fără a necesita izolarea lor în continuare.

– monitorizarea pacienților izolați la domiciliu sau altă locație, se face prin MF sau DSP.

3. Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe rămân internați cel puțin 14 zile de la apariția simptomelor, până la dispariția febrei și ameliorarea simptomelor pentru minim 72 de ore. Testarea de control se face respectând criteriile de mai sus.

– pacienții cu rezultat pozitiv la testul de control, pot fi externați dacă medicul curant consideră oportun, cu indicația izolării la domiciliu pentru o perioadă stabilită de medic.

– monitorizarea pacienților izolați la domiciliu se face prin MF sau DSP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax