Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recomandările anuale ale CNN. Care sunt evenimentele la care trebuie să fim atenți în 2018 și ce bucurii aduc

Publicat

Indiferent cum abordați următoarea călătorie în jurul soarelui, la sfârșitul unui an dificil, sunt câteva lucruri importante la care trebuie să fiți atenți în anul care urmează. Din fericire 2018 este plin de surprize care ne-ar putea marca existența în mod plăcut, anunță CNN într-un articol devenit deja tradiție la sfârșitul fiecărui an. 

  1. Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeong Chang (Corea de Sud) adună o dată la patru ani marile puteri globale ale sportului mondial, pentru două săptămâni din luna februarie. O poveste reconfortantă va veni de la echipa feminină de bob a Nigeriei, marcând prima participare a națiunii africane la Jocurile de Iarnă, din istorie.
  2. Nunta Regală a prințului Harry cu americanca Meghan Markle, va avea loc în mai și a fi un alt eveniment pe care lumea va sta cu ochii. Va fi o ceremonie intimă într-o mică capelă din Castelul Windsor.
  3. Vor apărea filme foarte, foarte bune. ”Probabil ar trebui să vă lipiți pe un scaun de cinematograf, pentru a profita din plin de 2018”, scrie CNN. ”Black Panthers” va apărea în februarie și „Avengers: Infinity War” în mai. „A Wrinkle in Time”, „Jurassic World: Fallen Kingdom” și „Fifty Shades” sunt alte câteva exemple.
  4. Doar pentru că noi nu mergem, nu înseamnă că n-ar trebui să fim interesați de Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Marchează-ți datele în calendar și alegeți o altă echipă decât cea a României. Iunie și Iulie înseamnă un campionat care este mondial (și fără România).
  5. În 2018, startupul din Silicon Valley denumit Moon Express anunță că va ateriza pe lună cu intenția de a deschide drumul unei generații de bogătași ”spațiali” penntru a popula satelitul. Dacă misiunea va fi un succes, ar fi pentru prima dată când o companie privată aterizează pe lună. Motivul final? Să aducă oameni pe lună pentru a extrage zăcămintele naturale. Bossul de la Moon Express a spus că dacă vor ateriza pe lună, nu vor fi doar prima companie privată care o face ci oficial, vor deveni a patra putere a lumii.
  6. Roboții. Trăim într-o lume a progresului transcendent și a inovării, sau a unei techno-distopii din ce în ce mai îndepărtate de umanitate? Acestea sunt tipurile de întrebări pe care le puteți pune în discuție pe măsură ce vă mângâiați robotul în forma unei pisici fără cap, unul dintre numeroasele gadget-uri noi din Japonia, care vor intra în mainstream anul viitor. Alte inovații includ un scanner care poate număra calorii, un babysitter robot… Fascinant!
  7. Sistem de răcire a scalpului pentru bolnavii de cancer. S-ar putea să fi auzit despre această nouă descoperire medicală înainte de a citi acest articol: în esență, este un capac de răcire care este purtat înainte, în timpul și după tratamentele de chimioterapie și poate reduce probabilitatea căderea părului. FDA a aprobat sistemul în mai 2017 și este unul dintre cele mai bune descoperiri medicale cele mai bune și cele mai anticipate din 2018.
  8. George R.R. Martin ar putea publica o nouă cart din ciclul ”Game of Thrones”. Se pare că lucrează la ea.
  9. Va fi deschisă o primă capsulă a timpului. Monumentul Coloanelor de Timp Helium din Amarillo, Texas, este o structură elegantă, care comemorează descoperirea heliului. Când monumentul a fost ridicat în 1968, câteva capsule ale timpului au fost plasate în interior pentru a fi deschise la 25, 50, 100 și 1000 de ani. Deci, în mod evident, în 2018, se va deschide capsula de 50 de ani, iar noi toți vom putea discuta despre ultima jumătate de secol de progres cu un amestec egal de îndurare și regret.
  10. Înainte de 2018, pentru a zbura spre Antarctica, trebuia fie să fiți un client bogat care a închiriat un charter, fie o pasăre care a greșit drumul. Începând din 218, primele zboruri comerciale EVER vor ieși din partea cea mai sudică a Argentinei și vă vor lăsa la o bază argentiniană pe Insula Seymour, în apropiere de peninsula Antarcticii. Vestea bună pentru pinguini – cu boom-ul turistic așteptat, valorile proprietăților vor urca. Cu un amestec egal de îndurare și regret.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax