Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandările ISU Alba, pe durata codului galben de ninsori și viscol anunțat pentru zona Munților Apuseni

Publicat

zapada viscol munte ninsoare avertizare meteo de vreme rea

Având în vedere avertizarea meteorologică Cod Galben de ninsori și viscol, valabilă luni între orele 02:00 și 14:00, ce vizează și Munții Apuseni, ISU Alba a transmis mai multe recomandări și sfaturi pentru populația aflată în zonele afectate.

Reamintim faptul că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de COD GALBEN valabilă în data de 14 ianuarie între orele 02.00 – 14.00. În acest interval, meteorologii anunță că în zona Munților Apuseni va ninge și se vor cumula cantități de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Citește și COD GALBEN de ninsori și viscol la munte, în Transilvania și Maramureș. Zonele afectate

Efectivele Inspectoratului pentru situații de urgență „Unirea” al județului Alba sunt pregătite să intervină, la nevoie, în sprijinul populației

Reprezentanții ISU Alba vă recomandă să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circulați în zonele afectate, să vă informați în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.

Înainte de plecare, asigurați-vă că:

  • sistemul de încălzire funcţionează eficient;
  • rezervorul de combustibil este plin;
  • autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

De asemenea, ISU Alba sfătuiește turiștii să nu se aventureze în zonele muntoase în care va ninge abundent și va viscoli, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și jandarmilor montani și să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax