Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandările medicilor din Alba pe timpul caniculei. Vezi ce trebuie să faci pentru a-ţi proteja sănătatea

Publicat

Creşterea bruscă a temperaturilor din această perioadă poate influenţa starea de sănătate a locuitorilor din Alba, fapt pentru care reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă acestora să respecte o serie de măsuri. Până în prezent la secţia de Primiri-Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba nu au fost cazuri de lipotimii din cauza caniculei.

De câteva zile temperaturile de peste 30 grade le dau de cap albaiulienilor, care iasă din casă în timpul zilei. Astfel medicii îi sfătuiesc să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Este recomandat consumul zilnic de lichide, 1-2 litri, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. De asemenea, puteţi consuma mai multe fructe şi legume, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. În cazul hidratării organismului, se poate consuma şi iaurt, datorită conţinutului mare de lichid.

De evitat în această perioadă este consumul de alcool, deoarece diminuează capacitatea organismului de a lupta împotriva căldurii. De asemena este de evitat şi consumul de produse care conţin cofeină, precum, cafeaua şi ceaiul, dar şi cele care au în compoziţie zahăr, cum ar fi sucurile carbogazoase.

Pe parcursul zilei, faceţi duşuri călduţe şi reglaţi aerul condiţionat astfel încât temperatura să fie mai mică cu 5 grade faţă de cea ambientală.

Medicii recomandă şi evitarea expunerii la soare între orele 11.00-18.00, dar dacă este absolut necesară ieşirea din casă la orele amiezii, folosiţi o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise. Tot în această perioadă a caniculei este important ca persoanele care suferă de boli cronice să nu sară peste medicaţie, pentru că sunt şi mai expuşi la repercursiunile căldurii.

Canicula din ultimele zile îi obligă pe angajatori să modifice programul de lucru în cazul în care temperaturile la prânz  sunt ridicate şi de asemenea să pună la dispoziţia angajaţilor apă, în special pentru cei lucrează în exterior.

Reamintim că săptămâna aceasta, în judeţul Alba se înregistrează zilnic temperaturi peste 30 de grade, iar vineri este anunţată caniculă, cu valori de 36 de grade Celsius.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax