Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Recompensă pentru economie la curent: Unii consumatori vor primi bani înapoi de la furnizorii de electricitate

Publicat

Furnizorii de electricitate vor trebui să dea bani înapoi consumatorilor care au făcut economie la electricitate. Este vorba despre facturile de regularizare, ce vor fi emise în următoarea perioadă celor care au reușit să consume anul trecut mai puțin decât media anului 2021.

Prețurile plafonate la curent erau anul trecut de 68 de bani/kWh dacă media consumului lunar a fost de până la 100 kWh în anul precedent, respectiv 80 de bani/kWh pentru consumul între 100 și 300 kWh.

Doar că, începând din septembrie au intrat în vigoare noi reglementări privitoare la prețurile la energie electrică.

Astfel, prețul s-a plafonat la 80 de bani/kWh pentru consumul lunar mediu al anului precedent cuprins între 100 și 300 kWh pentru primii 255 kWh; maximum 1,3 lei/kWh pentru diferența de consum de până la 300 kWh. În plus, s-a pus plafon de 1,3 lei pentru cei care consumă mai mult de 300 kWh lunar.

Bani înapoi dacă ai făcut economie la energie

Acum, clienții care au avut în 2022 un consum mediu real mai mic decât cel din 2021 și se încadrează în alt plafon de preț, mai mic, vor fi reîncadrați în tranșa cu consum mai mic și cu preț plafonat mai mic. Astfel, aceștia vor primi facturi de regularizare a consumului facturat anterior.

Potrivit digi24.ro cei care au avut în 2021 consum mai mare de 300 kwH pe lună dar care în 2022 au făcut economie totuși și s-au încadrat în pragul impus de lege la momentul respectiv, nu au beneficiat de niciun fel de subvenționare în 2022, iar în luna februarie furnizorii sunt obligați să facă o recalculare și să-i încadreze la plafonul la care se încadrau în 2022.

Regula de bază pe care ar trebui să o urmărească toată lumea este dacă în 2021 am avut peste 300 kwH și în 2022 când mi s-a cerut să fac economie, trebuie să mă aștept ca în februarie să primesc o factură pe minus, în unele cazuri poate fi semnificativă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax