Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Record de înscrieri la Universitatea Babeș-Bolyai. Peste 500 de olimpici și sportivi au ales universitatea din Cluj Napoca

Publicat

Record de înscrieri la admiterea de vară la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Peste 22.700 de candidați s-au înscris la concurs pentru programele de licență și masterat, scrie cluj24.ro

Dinte cei peste 22.700 de candidați, peste 500 sunt olimpici, sportivi sau câștigători ai unor concursuri. De asemenea universitatea Cluj precizează cu au crescut cu aproape 50% solicitările venite din partea studenților internaționali. 

Mai mult, aproape 400 de dosare au fost depuse de olimpici și premiați ai unor concursuri naționale și internaționale la diverse materii sau campioni sportivi și peste 100 de câștigători ai altor concursuri academice.

Creștere de aproape 50% a solicitărilor studenților internaționali

Câteva sute de dosare au fost depuse și pentru admiterea la nivel de doctorat, în creștere cu 20% față de anul trecut, conform reprezentanților UBB.

Aceștia vor studia în cel mai mare și mai complex Institut de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) din România, cu 32 de domenii de doctorat în 31 de școli doctorale.

Au fost și sute de solicitări ale studenților internaționali, cu aproape 50% mai multe decât anul trecut.

260 de programe de licență

În acest an candidații au putut alege între cele 260 de programe de licență (învățământ cu frecvență și învățământ la distanță), respectiv cele 236 de programe de master (învățământ cu frecvență și frecvență redusă) și 32 de domenii de doctorat (din 31 de școli doctorale).

Următoarea etapă a admiterii de toamnă va avea loc în perioada 4-13 septembrie 2024, toate informațiile fiind disponibile pe site-ul UBB.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate