Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Record de temperatură: Cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor. Semnalul de alarmă tras de cercetători

Publicat

Soare canicula

Un nou record negativ la nivel de temperaturi maxime a fost atins. Luna iulie a fost cea mai călduroasă de până acum, din înregistrările efectuate până în prezent.

Au fost călduri peste limite înregistrate atât pe uscat, dar și pe mare, potrivit oamenilor de știință din Uniunea Europeană.

Anul acesta a fost al treilea cel mai cald an de până acum, a declarat Samantha Burgess, șefa adjunctă a Copernicus, componenta de observare a Pământului a Programului Spațial al Uniunii Europene, potrivit Reuters.

Temperaturile globale ale aerului și temperaturile globale de la suprafața oceanelor au stabilit noi recorduri istorice în iulie, ceea ce demonstrează urgența unor eforturi ambițioase de reducere a emisiilor globale de gaze cu efect de seră, care sunt principalul motor al acestor recorduri”, a spus ea.

Şi luna iunie a doborât recordul anterior de temperatură pentru acea lună, potrivit Copernicus.

Agenția pentru Schimbări Climatice Copernicus a Uniunii Europene a arătat că luna iunie a fost cea mai fierbinte lună iunie din istoria măsurătorilor.

Recordul precedent datează din 2019. Temperatura globală a lunii iunie a fost cu 0,5 grade Celsius mai mare decât cea din 2019, ceea ce reprezintă în realitate o creștere majoră.

De altfel, în ultimii 9 ani au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi din istorie, în iunie.

Copernicus a observat, de asemenea, că temperatura suprafeței oceanului a atins un nou record pentru luna iunie, o consecință a căldurii nemaivăzute în Atlanticul de Nord și o accentuare a El Niño în Oceanul Pacific.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax