Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recrutări la SRI: Posturi de ofițer operativ și analist, scoase la concurs. Perioadă, condiții și documente necesare

Publicat

Recrutări la SRI: În perioada 6-31.05 puteți aplica pentru un post de ofițer operativ/analist în cadrul Serviciului Român de Informații, au transmis reprezentanții instituției, pe pagina de Facebook.

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională, transmit cei de la SRI.

La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante.

Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

Ofițerul analist evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicații și indică eventuale variante de acțiune în raport cu fiecare scenariu prognozat.

Recrutări la SRI: Condiții și perioadă

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Rectrutări la SRI: Studii postuniversitare de educație permanentă

Doritorii care vor să participe la procesul de selecție o pot face până la finalul lunii mai, pentru două specializări:

  • Pentru formarea ofițerilor operativi – specializarea Intelligence și securitate națională
  • Pentru formarea ofițerilor analişti – specializarea Analiză de Intelligence

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție, în intervalul 6-31.05.2024, prin completarea tuturor rubricilor Formularului de aplicare din tab-ul Aplică.

În prima rubrică, Domeniul/postul pentru care aplic, în lista aferentă domeniului OFIȚER OPERATIV/OFIȚER ANALIST, candidații trebuie să selecteze opțiunea „Studii postuniversitare de educație permanentă dedicată formării ofițerilor de informații”.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere la studii postuniversitare, iar cei declarați ADMIS vor fi încadrați ca ofițeri operativi sau ofițeri analiști, la începerea programului de formare (1.01.2025).

Recrutări SRI: limbi străine

Candidații interesați să ocupe un post de specialist lingvist trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție pentru a urma studiile postuniversitare de formare și dezvoltare continuă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin completarea formularului Aplică.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere organizat în luna decembrie 2024.

Calendarul și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile postuniversitare de formare și dezvoltare continuă vor fi publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax