Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rectificare bugetară la Cugir: Bani în plus pentru salariile profesorilor, cheltuieli în şcoli şi persoanele cu handicap. Vezi la ce capitol au fost micşorate cheltuielile

Publicat

Consilierii locali din Cugir au aprobat, miercuri, în şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară prin care se suplimentează fondurile aflate la dispoziţia administraţiei locale cu 1.049.000 lei, provenite din sume defalcate din TVA. Au fost alocaţi bani în plus pentru salariile profesorilor şi cheltuielile instituţiilor de învăţământ, dar şi pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap, însă a fost diminuări la capitolul acordarea diferenţelor salariale rezultate din hotărâri judecătorești.

Potrivit hotărârii CL Cugir, prin Decizia nr 344/2012 a directorului Executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Alba, s-au repartizat bugetului local al orașului Cugir sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile în unitățiile de învățământ, bugetul a fost suplimentat cu 973.000 lei, pentru finanțarea cheltuielilor materiale, în unitățile de învățământ majorarea este cu 41.000 lei, pentru finanțarea cheltuielilor cu indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap s-a alocat în plus suma de 43.000 lei.

În schimb, au fost tăiaţi bani la capitolul acordarea diferenţelor salariale rezultate din hotărâri judecătorești, cu 8.000 lei.

Totalul sumelor defalcate din TVA cu care se suplimentează bugetul local al orașului Cugir este de 1.049.000 lei. Totalul cheltuielilor de personal aprobat la rectificarea anterioară este de 13.548.000 lei, iar din suma de 973.000 lei repartizată pentru învățământ sunt cuprinse doar fonduri de 540.000 lei, diferența va fi suplimentată la rectificarea următoare.

Astfel, la partea de cheltuieli în bugetul local, intervin următoarele modificări: la capitolul „Asistență socială” se majorează cu 43.000 lei ajutoarele sociale pentru plata indemnizațiilor acordate persoanelor cu handicap; la capitolul „Învățământ” se suplimentează cheltuielile de personal cu suma de 532.000 lei, cheltuielile materiale cu 39.000 lei, iar cele de capital cu 15.000 lei, pentru achiziția unei centrale termice la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Mihu” Vinerea.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Foto: arhivă

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax