Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rectorii pot avea din nou funcții de conducere în partidele politice şi de parlamentari. Decizia a fost luată de deputați

Publicat

universitate

Parlamentarii au aprobat prevederile ordonanţei de urgență iniţiate de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prin care rectorii vor putea ocupa funcţii de conducere în cardul formaţiunilor politice, dar şi cele de aleşi în forul legislativ. Așadar, au fost eliminate din lege incompatibilităţile prevăzute pentru rectori.

Prin acest act normativ, persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică, inclusiv de lider de partid politic vor putea fi şi rectori. Excepţie fac membrii Guvernului sau secretarii de stat, care au obligaţia să se suspende din funcţia de rector.

Legea i se aplică astfel chiar fostului ministru Ecaterina Andronescu, în prezent rector al Universităţii Politehnice, parlamentar USL şi vicepreşedinte PSD. Reamintim că aceasta a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a anunţat, în 2011, că Andronescu se afla în stare de incompatibilitate. Situaţii similare au fost identificate în cazul parlamentarilor Florian Popa (PSD) – rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Ştefan Drăgulescu (PDL) – rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi Nicolae Robu (PNL), rector la Politehnica Timişoara.

Sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax