Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rectorul Universității din Alba Iulia, Daniel Breaz, a trecut la PNL. Trei posibile motive pentru care ar fi făcut pasul

Publicat

Rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a intrat în PNL Alba. Cel puțin asta reiese dintr-o postare a vicepreședintelui Marius Hațegan, pe Facebook. 

Alături de o poză cu Daniel Breaz și Marius Hațegan, pe Facebook, a fost postat mesajul:

”Prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, s-a înscris în PNL Alba Iulia”.

Daniel Breaz a plecat de la partidul lui Liviu Dragnea, APP, unde era coordonatorul partidului la nivel județean.

Și-a dat demisia din PSD în luna august a anului 2020. De asemenea, a deținut și funcția de ministru al Culturii.

Trecerea lui Daniel Breaz la PNL era vehiculată de ceva timp. Unul dintre motivele trecerii lui Daniel Breaz ar fi o posibilă candidatură la Primăria Municipiului Alba Iulia, pentru care PNL Alba până la această dată nu și-a găsit un candidat potrivit.

Un al doilea motiv pentru care Breaz ar fi vrut să treacă la PNL este că într-o posibilă remaniere a guvernului, acesta ar putea să prindă un post de ministru, susțin surse din PSD.

De asemenea, intrarea în PNL s-ar putea să fie un ”cadou otrăvit” pentru Daniel Breaz. Liberalii încercând să elimine un posibil candidat la Primăria Alba Iulia, din partea unor alte partide, în afară de PSD.

Imediat după plecarea lui Breaz din partid, liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat: Foarte rușinoasă plecarea fiecăruia, dar cea mai rușinoasă dintre toate mi se pare plecarea domnului Breaz. Îmi aduc aminte un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, cum se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Învățământului sau Culturii, ca să poată să mai fie, conform legii, încă o dată rector”, a declarat Marcel Ciolacu.

UPDATE: ”Am decis să mă întorc în arena politică. Și asta pentru că vreau să pun în slujba comunității albaiuliene toată experiența și maturitatea politică dobândite de-a lungul carierei mele.

Politicile publice bazate pe evidențe sunt cele care ar trebui să stea la baza fiecărei decizii. Am găsit în echipa PNL oameni politici care îmbrățișează aceeași idee, dispuși să pună comunitatea și binele acesteia pe agenda de priorități. Am credința că alături de Partidul Național Liberal voi avea șansa de a construi”, a anunțat Daniel Breaz, pe Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Unul

    luni, 12.09.2022 at 13:59

    Nu mai putea fără coledzi, mă-nțelegi. Deci la cât a mâncat maro de politică gura s-a obișnuit cu meniul. Poftă bună, don’rectorache! Ăsta de la peneleu e muuult mai gustos de ât ce ți-a dat dragnesu.

  2. pilu

    luni, 12.09.2022 at 14:27

    Când plouă torenţial, gunoaiele se adună de peste tot. Şi fripturiştii, că pomana îi ţine în viaţă. Jalnic profil.

  3. Dumitru Lucia Elena

    luni, 12.09.2022 at 16:22

    Un traseist politic.

  4. Fufa politică

    luni, 12.09.2022 at 18:37

    Traseismul ne se mai practica doar pe centură. A devenit obișnuință și printre purtătorii de centură din politică !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax