Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recuperatorii nu mai au dreptul să reprezinte în instanță instituțiile pentru care lucrează. Decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat

instanta judecata Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că recuperatorii de creanțe nu mai au dreptul să meargă în instanță pentru a reprezenta instituţiile pentru care lucrează, fie ele bănci, firme de leasing sau operatori de telefonie mobilă, informează B1 TV. Astfel, recuperatorii nu mai au bază legală pentru recuperarea creanțelor.

Potrivit avocatului Adrian Călin Cuculis, decizia trebuia luată de mult timp deoarece „s-a încălcat ani de zile Codul de Procedură Civilă în ceea ce însemna reprezentarea convențională a unei persoane juridice”.

„Ce a stabilit ÎCCJ este că cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a unei persoane juridice, respectiv a unei societăți bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoană juridică, nu se poate face prin mandatar persoană juridică. O firmă nu poate reprezenta o altă firmă în instanță și nici chiar avocatul sau consilierul juridic al altei societăți comerciale. Majoritatea – avem 170 de recupersatori de creanțe în România – reprezentau în instanță societăți bancare, firme de leasing și așa mai departe. Lucru acesta este interzis de acum”,  a declarat avocatul Adrian Cuculis.

sursa: b1.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax