Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recurs respins la Curtea de Apel Alba Iulia: 62 de persoane arestate pentru contrabandă cu ţigări din Serbia vor petrece Anul Nou după gratii

Publicat

curtea de apel

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, marţi, judecarea recursului formulat de 62 de persoane arestate preventiv într-un dosar de contrabandă cu ţigări instrumentat de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Hunedoara. Aceasta este una dintre cele mai mari grupări infracţionale destructurate în ultima perioadă.

În urma unei ședințe de judecată ce a durat peste 7 ore, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marţi, 27 decembrie, recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara de săptămâna trecută, prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 67 de inculpaţi acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia pronunțată în ședință publică, puțin după ora 21.00 este definitivă, inculpaţii urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Inculpaţii au fost reţinuţi de oamenii legii în urma unor percheziţii efectuate în 19 decembrie pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, iar 60 de persoane au fost arestate preventiv. Aceştia au încercat să obţină eliberarea la Curtea de Apel Alba Iulia.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproximativ 2,5 milioane lei. Vedeţi aici lista inculpaţilor.

„Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei 62 de inculpaţi reţinuţi în 19.12.2011, în timp ce pentru cei 5 inculpaţi care nu au fost găsiţi au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile începând cu data prinderii lor.
Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea.
Prejudiciul estimat de anchetatori până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Acest dosar este cauza cu cei mai mulţi arestaţi preventiv ce s-a aflat pe rolul instanţei în ultimii ani. În luna decembrie 2011 a fost finalizată amenajarea la subsolul clădirii în care îşi are sediul Curtea de Apel Alba Iulia a unei noi încăperi, mult mai spaţioasă şi mai adecvată cu dotări corespunzătoare, destinată arestaţilor prezentaţi la Curtea de Apel Alba Iulia. O dovadă în acest sens a fost şi dosarul judecat astăzi în care pentru cei 62 de inculpaţi prezentaţi la instanţă în stare de arest preventiv s-a reuşit asigurarea izolării, pazei şi deplasării în sala de judecată în condiţii optime, care nu ar fi putut fi realizate în vechea încăpere de o capacitate mult mai mică, situată la etajul 2 al clădirii. Realizarea noii săli destinată arestului a fost posibilă în urma bunei colaborări cu celelalte instituţii cu care Curtea de Apel Alba Iulia împarte folosinţa clădirii situată în str. I.C. Brătianu nr.1, respectiv Consiliul Judeţean Alba şi Instituţia Prefectului Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax