Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recurs respins la Curtea de Apel Alba Iulia: Cei 7 inculpaţi din Dosarul pensiilor ilegale de la CJP Alba rămân în arest preventiv

Publicat

Cei 7 inculpaţi arestaţi preventiv în Dosarul  pensiilor ilegale de la CJP Alba vor rămâne după gratii. Curtea de Apel Alba Iulia a respins, luni, recursul formulat de aceştia. Este vorba despre angajata CJP Alba, albaiulianca Viorica Călin, Constantin Toma (Turda), Marian Cosmin Toma (Bucureşti), Vasile Dacian Pop (Turda), Vasile Toma (Bucureşti), Sabin Coasian ( Maramureş), Ionel Toma (comuna Ţibucani, judeţul Neamţ).

În acest dosar au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT 167 de persoane acuzate de constituirea unei asocieri infracţionale în vederea săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat DIICOT, „se reţine că liderii grupării, inculpaţii Toma Constantin şi Coasian Sabin, împreună cu ceilalţi membri ai grupării au acţionat pe raza judeţelor Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Teleorman, precum şi pe raza municipiului Bucureşti, fiind specializaţi în falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu şi alte acte oficiale.

Inculpaţii au realizat acte de studii falsificate (diplome de bacalaureat, de licenţă, de master, certificate de calificare profesională) pentru  67 de persoane, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.

În sarcina inculpaţilor se mai reţine că au falsificat cărţi de muncă, adeverinţe şi alte acte folosite la întocmirea dosarelor  de pensionare, pentru un număr de 138  de  persoane, pentru ca acestea să poată beneficia în mod nelegal de pensie pentru vechime în muncă.

Astfel, au fost prezentate Caselor Judeţene de Pensii un număr de  95 de dosare de pensie conţinând  înscrisuri  falsificate, 49 dintre acestea fiind introduse la plată.

Acţionând în această manieră, membrii grupării au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.400.000 lei, reprezentând sumele achitate cu titlul de pensie pentru vechime in muncă.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Alba.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    marți, 20.03.2012 at 10:49

    noi pensionari fara privilegi suntem muritori de foame, frig, lipsa de asistenta medicala, medicamente, si acesti bugetari fac averi colosale din spagi, mita, ciubuc.si cati sunt neprinsi de 22 ani.daca hotia, masavia cu care suntem nenoriciti, umilit, batjocoriti dupa 44 ani de inpozit, taxe, cas platit la statul roman se cheama democratie inseamna ca noi toti saraci romaniei sintem bolnavi.reactia usl=NIMIC.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax