Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recurs respins pentru Florin Gabriel Mihăilescu, inspectorul DGFP Alba arestat pentru luare de mită

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi, recursul inspectorului DGFP Alba, Florin Gabriel Mihăilescu, reținut de procurorii DNA, luni, sub acuzaţia de luare de mită. Decizia este definitivă, iar acesta rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile. Mihăilescu a fost arestat preventiv, marţi, de Tribunalul Alba, iar instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Vă prezentăm comunicatul Curții de Apel, de vineri dimineață:

„Joi, 17.05.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul M.F.G. împotriva hotărârii Tribunalului Alba din 15.05.2012 prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, formulată de către D.N.A. Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul urmând să fie cercetat în  continuare în stare de arest preventiv.”

Din comunicatul emis de DNA reies următoarele:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale față de inculpatul MIHĂILESCU FLORIN GABRIEL, inspector în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (D.G.F.P.) Alba, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să faciliteze efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 14 mai 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile. Instanţa a admis astăzi propunerea procurorilor.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax