Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Reducere a posturilor de conducere la casele de pensii și la alte instituții. Reorganizări în ședința de Guvern de joi

Publicat

Reducere a posturilor de conducere la casele de pensii și la alte instituții. Reorganizări în ședința de Guvern de joi. 

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi reorganizări la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor teritoriale de pensii, precum şi în cadrul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor.

Vezi și Când intră pensiile pe iulie 2024. Banii sunt virați prin poștă sau pe card la termene diferite

Modificările vin în contextul Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, prin care s-a dispus desfiinţarea posturilor vacante la data de 30 octombrie 2023.

Totodată, numărul total al funcţiilor publice de conducere trebuie să fie de maximum 8% din numărul total al posturilor aprobate la nivel de ordonator principal de credite.

Reducere a posturilor de conducere la casele de pensii

Astfel, la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor teritoriale de pensii funcţiile publice de conducere sunt diminuate de la un total de 358 la 278.

Totodată, sunt desfiinţate cele şase posturi vacante, ajungându-se la un total de 3.474 de posturi. potrivit Agerpres.

În ce priveşte Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, numărul posturilor de conducere se diminuează de la 45 la 23.

De asemenea, se desfiinţează Inspecţia teritorială Giurgiu deoarece este compusă în prezent din doar trei inspectori de specialitate. Judeţele aflate în raza sa de activitate vor fi arondate Inspecţiei teritoriale ISCIR Bucureşti.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede modificarea statutului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în sensul diminuării numărului maxim de posturi de la 2.175 la 2.130, ca urmare a desfiinţării celor 45 de posturi vacante.

Vor fi diminuate în mod corespunzător şi numărul de posturi aferente agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, a municipiului Bucureşti şi Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu la 1.846.

Numărul de posturi pentru centrele regionale de formare profesională a adulţilor vor fi diminuate la 92.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate