Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reducerea cheltuielilor de personal din administraţie cu 15%, în atenţia miniştrilor. Sunt aşteptate propuneri pentru diminuarea acestor costuri

Publicat

În legea bugetului nu au fost incluse în acest an posturile vacante din administraţie, astfel că o reducere cu 15% a cheltuielilor de personal de la stat, propuse, potrivit unor surse oficiale, de premier ar putea fi operată prin disponibilizări şi reduceri de salarii. Fiecare ministru ar urma să decidă cum gestionează situaţia pentru aplicarea măsurii de diminuare a costurilor şi să transmită propuneri la nivel central.
Cei aproape 1,2 milioane de bugetari au la dispoziţie în acest an 46,2 miliarde de lei drept cheltuieli de personal, în vreme ce, pentru bunuri şi servicii, este rezervat un fond de 37,2 miliarde lei. Dacă se ţine cont de reducerea costurilor bugetare cu 15%, rezultă o diminuare cu 12,5 miliarde lei.
Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, premierul Victor Ponta a solicitat miniştrilor, în şedinţa de miercuri, să prezinte, în perioada următoare, propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul şi a cheltuielilor cu bunuri si servicii. Aceleaşi surse precizează că nu sunt vizate neapărat disponibilizări de personal, însă trebuie operată o eficientizare a activităţii în administraţie. Dispoziţia privind diminuarea costurilor va fi transmisă către structurile subordonate ministerelor.
Au fost evidenţiat, printre altele, volumul mare de cheltuieli cu consumabile, dar şi servicii externalizate.
Reamintim că premierul Victor Ponta a transmis miniştrilor, la sfârşitul anului trecut, că nu se sporeşte numărul de angajaţi, că vor fi restructurări: „Acolo unde sunt oameni prea mulţi, care nu fac nimic şi au fost angajaţi în ultimii ani doar ca o sinecura politică, să le mulţumiţi şi să îi trimiteţi la muncă. Nu se angajează niciun om, nu primiţi niciun leu în plus la fondul de salarii”. Ulterior, vicepremierul Liviu Dragnea a fost delegat pentru înfiinţarea unui comitet care să propună măsuri pentru eficientizarea utilizării resurselor umane în sectorul public, prin stabilirea numărului de personal necesar în administraţie.

Sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax