Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD a lovit bugetul din 2020 cu ”armele” PNL. Comisia de buget a votat reducerea TVA de la 19%, la 16% și la 5% pentru alimente

Publicat

cota tva declaratie

Proiectul iniţiat de cinci parlamentari liberali, între care deputatul de Alba Florin Roman, privind reducerea TVA de la 19%, la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9%, la 5%, începând din anul 2020, a fost aprobat, marți, de Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor. Proiectul a fost inițiat de PNL, în timpul guvernării PSD, fiind pus pe ordinea de zi de social-democrați după ce au trecut în Opoziție.

Proiectul a fost depus de cinci deputați PNL în luna iunie, când la Palatul Victoria se afla Viorica Dăncilă. Inițiatorii sunt Gabriel Andronache, Florin Roman, Lucian Heiuș Sorin Moldovan și Nicolae Neagu și a fost adoptat și de Senat în luna octombrie.

PSD au reluat proiectul și l-a introdus în Comisia de Buget- Finanțe unde au fost 13 voturi pentru reducerea TVA, două voturi împotrivă – Dan Vîlceanu (PNL) şi Cosette Chichirău (USR). Practic PSD a lovit bugetul construit de guvernul liberal pe baza unui proiect prin care PNL a vrut să pună în dificultate pe guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Dacă atunci liberalii au vrut să facă un joc politic, acum chiar ei au căzut în plasa pe care au întins-o guvernului Dăncilă. Acum, mai mulţi liberali şi membri ai USR s-au abţinut la vot.

Cele mai multe voturi au fost de la PSD, care are majoritate în această comisie şi care a dat raport favorabil în ciuda cererilor PNL de amânare.

În proiectul iniţiat de liberali există şi o estimare a impactului asupra bugetului – peste opt miliarde de lei pe 11 luni de încasare în ceea ce priveşte reducerea TVA la 16% şi peste trei miliarde de lei în ceea ce priveşte reducerea TVA pentru produsele alimentare.

PSD dezgroapă propunerile PNL pentru a ataca guvernul Orban

Introducerea pe ordinea de zi a acestei inițiative legislative pe ordinea de zi face parte din strategia PSD de a vota toate propunerile legislative inițiate de PNL, dar care au un puternic impact bugetar. O altă propunere PNL dezgropată de PSD a fost cea legată de eliminarea supraaccizei la carburant, scrie europaliberă.org

Aceste proiecte au fost ținute la sertar în timpul guvernării PSD, dar acum sunt susținute și de social democrați.

Proiectul inițiat de PNL și votat de cei de la PSD urmează să intre mâine la vot final în Camera Deputaților. Premierul Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor să nu mai voteze proiecte de lege cu impact bugetar, deoarece nu pot să fie susținute financiar în 2020.

surse: digi24.ro, europalibera.rog

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax