Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reduceri şi gratuităţi la transportul în comun local, pentru elevi şi studenţi. Proiect la aprobat în şedinţa CL Alba Iulia din 30 septembrie

Publicat

autobuze

autobuze STP intersectie gara O nouă propunere pentru acordarea de facilităţi la transporturi local în comun pentru elevi şi studenţi intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de vineri. Proiectul prevede acordarea reducerii de 50 la sută pentru elevi și studenți la bilete de transport, respectiv gratuitate pentru elevii și studenții orfani, cu cerințe speciale sau proveniți din case de copii.

Proiectu a fost în consultare publică, în luna august. Prevede subvenționarea cu 50 la sută din valoarea unui abonament sau bilet pentru oricare dintre zonele tarifare, pe tot parcursul anului calendaristic, elevilor din unitățile de învățământ obligatoriu și liceal acreditat/autorizat din municipiul Alba Iulia, care circulă cu mijloacele de transport în comun aparținând operatorului de transport public local.

Totodată, documentul prevede acordarea gratuității pentru abonament sau bilet pentru oricare zonele tarifare, pe tot parcursul anului calendaristic, elevilor orfani, elevilor cu cerințe educaționale speciale, precum și celor instituționalizați, din unitățile de învățământ obligatoriu și liceal acreditat/autorizat din municipiul Alba Iulia, care circulă cu mijloacele de transport în comun aparținând operatorului de transport public local.

În proiect sunt incluși și studenții din instituțiile de învățământ universitar acreditat/autorizat din municipiul Alba Iulia care circulă cu mijloacele de transport în comun aparținând operatorului de transport public local. Pentru aceștia se propune subvenționarea cu 50 la sută din valoarea unui abonament sau bilet pentru oricare dintre zonele tarifare, pe tot parcursul anului calendaristic.

De asemenea, studenții orfani sau proveniți din case de copii, din instituțiile de învățământ universitar acreditat/autorizat din municipiul Alba Iulia, care circulă cu mijloacele de transport în comun aparținând operatorului de transport public local, ar putea beneficia de gratuitate pentru abonamente sau bilete.

Potrivit inițiatorilor proiectului, acordarea reducerii, respectiv gratuității pentru elevi și studenți la transportul local în comun va crește gradul de mobilitate urbană în rândul tinerilor din municipiul Alba Iulia. „Acordarea reducerii va încuraja tinerii să utilizeze mai des serviciul de transport public local, acesta devenind unul atractiv și rentabil raportat la situația financiară a tinerilor. Trebuie luat în calcul și faptul că, pentru elevii și studenții cu o situație materială precară, acordarea reducerii la transportul local reprezintă o măsură de echitate socială și acordare de șanse egale pentru toți cetățenii”, mai susțin inițiatorii.

Nu este pentru prima dată când această iniţiativă intră în atenţia consilierilor locali. Potrivit iniţiatorilor, acum trei ani a fost aprobată o hotărâre ce acorda gratuitate elevilor, însă aceasta nu a fost aplicată, după ce a fost atacată în contencios administrativ şi ulterior revocată. De asemenea, legislaţia naţională prevede facilităţi la transportul public pentru elevi şi studenţi, doar că pentru aplicarea acestora la nivel local este nevoie de aprobarea unei hotărâri de CL.

Vezi proiectul integral aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax