Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reducerile de personal în instituţiile bancare continuă şi în acest an. 1.600 de angajaţi pleacă din BCR, cu până la 22 de salarii compensatorii

Publicat

Scăderea puterii de cumpărare şi reducerea fluxurilor financiare au fost unele dintre motivele pentru care anumite instituţii bancare recurg în continuare la măsuri de restructurare de personal şi închiderea unor sucursale neprofitabile. BCR, cea mai mare bancă din România, renunţă la 1.600 de angajaţi, până la jumătatea anului viitor, însă aceştia primesc salarii compensatorii.

Angajaţii BCR care nu se vor mai regăsi în sistem în această perioadă reprezintă 17,5% din numărul total de salariaţi ai instituţiei bancare. Reprezentanţii acesteia au motivat că astfel se asigură „reaşezarea modelului la noile realităţi economice”. Se închid 60 de sucursale neprofitabile, iar numărul de angajaţi ajunge la 7.500 de persoane. Restructurările se referă şi la reducerea funcţiilor de suport (de exemplu, IT), o treime din plecările din sistem fiind plecări naturale, externalizări (întreţinere, pază sau transport numerar) sau pensionări anticipate, în acest ultim caz cu posibilitatea plăţilor compensatorii de până la 22 de salarii.

La plecarea din sistem, un salariat poate lua între 12.300 euro şi 17.000 de euro, luând în considerare un venit mediu de 3.400 de lei.

La astfel de strategii a recurs şi CEC, încă de acum 4-5 ani, care a ajuns de la 1.415 unităţi la aproximativ 1.150, iar, în total, BCR şi BRD au renunţat, în primele opt luni ale anului 2012, în total, la 900 de salariaţi.

„Nu există o strategie sau o reţetă care să se potrivească tuturor băncilor din România. Fiecare bancă trebuie să găsească şi să aplice propria strategie. Există proiecţia Băncii Mondiale pe 20 de ani, prognoza pe 100 de ani a lui George Friedman. Fiecare bancă trebuie să îşi gândească propriii paşi pentru viitor”, a declarat, pentru gândul, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

În strategia de reorientare, BCR are în vedere, pe lângă închiderea unităţilor nerentabile, şi deschiderea a până la 20 de agenţii noi în zone considerate cu potenţial sau relocarea altor 30 de unităţi.

Sursa: gandul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax