Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REFEDENDUM Alba: 6.731 de persoane s-au regăsit în plus pe listele electorale permanente

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Instituţia Prefectului Alba a transmis Guvernului României datele centralizate privind persoanele care nu ar fi trebuit să fie incluse pe listele electorale permanente, actualizate la data de 10 iulie 2012.  La nivelul județului, peste 6.700 de persoane s-au regăsit în plus pe aceste liste.

Conform datelor transmise de primării şi de serviciile publice pentru evidenţa persoanelor, la nivelul judeţului Alba, 6.731 de persoane s-au regăsit în plus pe aceste liste. Este vorba de 211 persoane decedate, 45 de persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota, 63 de persoane care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, 5.757 de persoane ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite, 47 de persoane care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, 6 persoane care se identifică cu domiciliul la un imobil ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere, 27 de persoane care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă şi 575 de persoane cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Toate cele 78 de primării au transmis datele solicitate, cu menţiunea că 8 dintre acestea au comunicat faptul că pe listele lor nu există nicio persoană care să se încadreze într-una dintre cele 9 categorii ce au făcut obiectul verificărilor din ultimele zile. În această situaţie sunt primăriile Blaj, Zlatna, Albac, Ciuruleasa, Cîlnic, Gîrbova, Gîrda de Sus şi Mogoş.

„Aşa cum am spus de la bun început, nu am considerat că există cifre greşite în cazul de faţă. Toate primăriile şi-au asumat informaţiile pe care ni le-au transmis în vederea centralizării şi comunicării lor la termenul stabilit către Guvern. Rolul nostru nu a fost nicio clipă acela de a opera vreo modificare în listele electorale permanente, ci acela de a identifica cazurile de persoane care ar fi trebuit radiate de pe aceste liste”, a precizat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. vali

    luni, 20.08.2012 at 22:35

    Sunt dea dreptul stupefiata din cauza celor auzite astazi cu privire la listele electorale.Bine,dar cum ramane cu organizarea referendumului, domnilor Ponta si Antonescu ?! Uitati de la mana pana la gura ? Sa va amintesc:” daca la vot se prezinta 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot, peste 18 mil .de ROMANI, dl.Basescu pica .Cum nu s-a intamplat acest lucru,v-ati gandit sa schimbati regula jocului in favoarea voastra.Si acum imi amintesc de cuvintele lui Antonescu cu privire la romanii din diaspora ” da ce,ei platesc cumva taxse si impozite in Romania ?
    Sa va fereasca Dumnezeu,domnilor uselisti de furia romanului.Incetati goana dupa putere ca nu sunteti de treba de nimic.Faceti numai rezmerita in tara.Plecati la casele voastre pana nu este prea tarziu.Oricum nu ve-ti mai face multi pureci la putere.Tara nu va iarta pentru dezastru pe care la-ti creiat.Nu aveti nimic in cap inafara de gustul puterii.Sa va fie rusine!!!
    A, era sa uit.Voi nu a-ti strigat in gura mare -haideti sa-l dam jos pe Basescu si votati DA –
    Oare voi nu a-ti facut o ilegalitate ?

    • eu

      marți, 21.08.2012 at 13:31

      Ciocu mic…..ca sunteti doar 5% fara unguri. Asta este diferenta pe tara intre cei care s-au prezentat si cei care nu s-au prezentat……
      Noi cei care am votat DA la referendum am fost infrinti de birocratie…..

    • fox

      miercuri, 22.08.2012 at 14:21

      si invata intai sa scrii corect si pe urma lanseaza-te in comentarii!!! „A-ti ” nu se scrie cu cratima!!!in acest context nu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax