Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Referendum la Universitatea „1 Decembrie 1918”, pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului

Publicat

Noua Lege a educaţiei prevede ca universităţile să aleagă prin referendum modalitatea de desemnare a conducătorului instituţiei. Tema supusă referendumului universitar este stabilirea unei dintre opţiunile de selecţionare:  pe bază de concurs public sau pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, referendumul va avea loc în 20 iunie 2011, între orele 8.00 – 20.00. Până atunci, se vor desfăşura trei dezbateri publice de informare a comunității academice asupra acestei probleme în 31 mai, 8 iunie şi 14 iunie.

Persoanele cu drept de vot înscrise pe liste sunt chemate să se pronunţe prin aplicarea ştampilei pe una dintre variantele trecute pe buletinul pentru care optează. Au drept de vot toate cadrele didactice şi cercetătorii angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată în cadrul Universităţii şi reprezentanţii studenţilor din Senatul universitar şi din consiliile facultăţilor.

Calendarul şi metodologia de organizare a referendumului pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului sunt publicate pe site-ul Universităţii „1 Decembrie 1918”, www.uab.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax