Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Referendum național: Tribunalul Alba stabilește joi, prin tragere la sorți, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare

Publicat

Tribunalul Alba se va reuni în ședință publică, joi, în 19 iulie, începând cu ora 11.00, pentru a stabili președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din județul Alba, organizate cu ocazia referendumului național pentru demiterea președintelui României.

Desemnarea președinților se va realiza prin tragere la sorți și va avea loc la sediul Tribunalului Alba, în sala 4.

În Alba, cei aproximativ 320.000 de locuitori vor putea să-şi exprime votul la referendumul naţional organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu în 437 secţii de votare ce vor fi amenajate în municipiile, oraşele şi comunele şi satele din judeţ.

Vezi aici lista secţiilor de votare din Alba.

Cetăţenii cu drept de vot trebuie să bifeze DA sau NU la întrebarea prezentată pe buletinul de vot “Sunteţi de accord cu suspendare preşedintelui Traian Băsescu?”. Votul poate fi exprimat, în data de 29 iulie, de la ora 8.00 la ora 20.00.

De menţionat este faptul că locuitorii pot să voteze în orice circumscripţie din ţară. Referendumul naţional pentru demiterea preşedinteluiva fi validat doar dacă se prezintă la vot jumătate plus unu dintre cetăţenii cu drept de vot din ţară şi străinătate.

Secţii de votare sunt amenajate în ţară, dar şi în străinătate. Vor fi disponibile, însă, doar 150 de secţii de votare peste hotare, faţă de 294 la ultimele alegeri prezidentiale din 2009. În Italia vor fi 7 secţii de votare (faţă de 55, în 2009), 9 în Spania (faţă de 38 în 2009), 4 în SUA (faţă de 28 în 2009), 5 în Republica Moldova (faţă de 13 în 2009).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax