Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Referendum pentru începerea proiectului minier de la Roșia Montană: O propunere a Sindicatului „Viitorul Mineritului”

Publicat

Proiectul minier de la Roșia Montană a fost adus din nou în discuție, miercuri, de sindicaliștii „Viitorul Mineritului”. Din mulțimea de voci „pro” și „contra” acestui proiect, minerii vor să se facă auziți și solicită organizarea unui referendum pe tema începerii proiectului, sugerând că opozanții se tem de părerea populației.

„Sindicatul Viitorul Mineritului solicită ca oamenii să decidă dacă vor sau nu reînceperea proiectului minier Roşia Montană şi atenţionează că cei care nu vor organizarea referendumului se tem de fapt de votul oamenilor. <Alburnus Maior> vrea să le interzică oamenilor să voteze. Opozanţii proiectului ar trebui să susţină organizarea referendumului, pentru că numai prin vot se poate vedea cine are dreptate: susţinătorii sau opozanţii proiectului minier”, se menționează în mesajul sindicaliștilor.

„Nimeni nu are dreptul să le interzică oamenilor să îşi decidă singuri viitorul. <Alburnus Maior> şi opozanţii proiectului nu vor ca referendumul pentru reînceperea proiectului minier de la Roşia Montană să aibă loc, pentru că se tem că zeci de mii de oameni din Alba vor veni să sprijine proiectul. Domnilor, daţi-ne dreptul de a ne decide singuri viitorul. În loc să aruncaţi cu noroi de pe margine, susţineţi organizarea referendumului şi votaţi cum vreţi! Cu urna se stopează minciuna!”, a transmis liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului”, Cristian Albu.

Sindicaliștii consideră referendumul ca fiind o soluție corectă și democratică pentru rezolvarea problemei de la Roșia Montană: „Exprimarea prin vot a celor peste 150.000 de cetăţeni din localităţile unde primarii au cerut organizarea referendumului este modalitatea democratică prin care atât cei care sunt pentru, cât şi cei care sunt contra proiectului pot spune asta liber si direct, dovedind astfel realitatea susţinerii proiectului în comunitate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Calin

    joi, 25.10.2012 at 12:54

    Va sustin, cei de la Alburnus Maior nu au niciun drept sa va interzica sa va spuneti parerea, la fel cum nu au niciun drept sa decida ce sa se intample in Rosia Montana. Oamenii trebuie sa decida ce sa se intample in Rosia Montana, iar asta se va intampla prin acest referendum!

    • Andrada

      joi, 25.10.2012 at 18:55

      e si timpul ca vocea rosienilor sa fie auzita. Ce are de spus Alburnus Maior am auzit cu totii, dar trebuie sa-i auzim si pe adevaratii localnici, minerii din tata-n fiu! sustin, si eu, acest referendum!

      • Costin

        luni, 29.10.2012 at 16:10

        Se pare ca Alburnus Maior incearca sa impiedice referendumul, tocmai ca sa nu se auda vocea rosienilor! Ar prefera ca adevarul sa nu iasa la iveala pentru ca adevarul e ca rosienii si oamenii din Apuseni cer de ani de zile pornirea mineritului, iar ei stiu cel mai bine ce inseamna asta, deoarece minerit au facut toata viata!

  2. lucas

    joi, 25.10.2012 at 13:11

    Ma bucur ca veti avea in sfarsit ocazia sa va spuneti parerea si sa o faceti cunoscuta pentru toata lumea! de prea mult timp autoritatile va ignora!

  3. Costin

    luni, 29.10.2012 at 16:03

    Acest referendum va stabili ce isi doresc oamenii din Apuseni, le va da ocazia sa isi decida viitorul, de ce vrea un ONG sa impiedice acest lucru? Ar prefera ca adevarul sa nu iasa la iveala??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax