Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REFERENDUMUL din Sebeş, privind monitorizarea poluării, INVALIDAT. Prezența la vot, sub pragul de 30%

Publicat

sebes centru oras

Rezultatele referendumului organizat duminică la Sebeș pentru achiziționarea unui laborator mobil de monitorizare a calității aerului nu pot fi validate, deoarece numărul persoanelor prezente la vot, din cele înscrise pe liste, a fost sub pragul de 30%. Potrivit reprezentanților Primăriei, 7011 sebeșeni au votat că sunt de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului.

„Vă mulțumesc, dragi oameni ai locului, pentru prezența la vot. Vă respect efortul și vă asigur că Municipiul Sebeș va continua să dezvolte o strategie de dezvoltare durabilă cu o componentă de mediu importantă. În următoarele zile, voi solicita audiențe la Ministrul Mediului și la Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Acest spirit civic, căruia i-am spus cu toții #DragdeSebeș, ne va da resursele pentru a continua, în interesul întregii comunități, demersurile și proiectele construite împreună. Le mulțumesc tuturor voluntarilor implicați în această campanie, le mulțumesc colegilor din administrația publică locală, care s-au apropiat mai mult ca oricând de oameni, de problemele fiecăruia. Îi mulțumesc viceprimarului Adrian Bogdan, le mulțumesc consilierilor PNL și consilierului local Ovidiu Lupu pentru acest parteneriat, într-o campanie care a pus în prim-plan binele comun. Le mulțumesc jurnaliștilor care au asigurat o comunicare transparentă.

Respectând pas cu pas legislația în vigoare, vom solicita, în continuare, autorităților competente ca județul Alba să fie dotat cu un laborator mobil pentru măsurarea calității aerului, iar Sebeșul să beneficieze în mod constat de acesta”, a transmis primarul Dorin Nistor.

Vă reamintim că duminică, 27 mai, la Sebeș a avut loc un referendum local pentru consultarea cetățenilor Municipiului Sebeș cu privire la achiziționarea unui laborator mobil în vederea măsurării și monitorizării calității aerului din oraș.

Referendumul s-a derulat în intervalul orar 07.00-23.00, în cele 20 de secții de votare care au fost deschise pe întregul areal administrativ al Municipiului Sebeș, inclusiv în localitățile aparținătoare Lancrăm, Răhău, Petrești. Organizarea acestuia a costat 20.000 de euro.

Întrebarea, la care locuitorii Municipiului Sebeș au fost rugați să răspundă cu „DA” sau „NU”, a fost: „Sunteți de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeș și suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeș a cheltuielilor privind achiziționarea, funcționarea și utilizarea acestui laborator?”

Prezența la urne, după centralizarea tuturor rezultatelor, a fost următoarea:

  • 7.393 de persoane, 28,17% din populația cu drept de vot (numărul persoanelor înscrise în lista de referendum fiind de 26.245 cetățeni).

Votul a fost exprimat astfel:

  • Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul “DA”: 7011
  • Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU”: 201
  • Voturi nule: 181

Prezența la urne, la orele 11.00, 13.00, 17.00 și 20.00:

  • Prezența la urne, la ora 11.00: 4,7% din populația cu drept de vot (1.234 persoane)
  • Prezența la urne, la ora 13.00, a fost de 9,93% din populația cu drept de vot (2.605 persoane)
  • Prezența la urne, la ora 17.00, a fost de 16,10% din populația cu drept de vot (4.220 persoane)
  • Prezența la urne, la ora 20.00, a fost de 23,68% din populația cu drept de vot (6.207 persoane)

Potrivit legii, pentru ca un referendum să fie valabil, trebuie să participe 30% din alegătorii înscriși pe listele permanente, iar pentru a fi validat trebuie ca 25% dintre aceștia să spună „DA” sau „NU” la întrebarea adresată pe buletine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax