Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reforma de pe piața jocurilor de noroc: 30% din banii strânși la buget vor finanța programe de prevenție și tratare a dependenței

Publicat

Modul în care funcționează piața jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor cuprinse în reforma propusă de Ministerul Finanțelor, a anunțat PNL.

Potrivit sursei citate, cu 30% din banii strânși se vor finanța programe de prevenție și tratare a dependenței.

”Contribuțiile care vor fi plătite de companiile din acest domeniu vor fi majorate, urmând să aducă bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs și 450 milioane lei pentru întreg anul următor.

Cu 30% din acești bani se vor finanța programe de prevenție și tratare a dependenței”, arată PNL, într-o postare pe Facebook.

Potrivit liberalilor, ”ca noutate legislativă, pentru securizarea veniturilor bugetare, companiile din domeniu vor fi obligate la contractarea unei polițe de asigurare care să garanteze plata taxelor și a impozitelor datorate.

Pentru a putea activa în România, operatorii din această piață trebuie să aibă sediul social în țară și să se înscrie într-un registru care va fi disponibil online.

Astfel, vor fi mai ușor de găsit informațiile despre operatori, licențele pe care le dețin și sediile pentru care au autorizație de derularea a acestor activități.

De asemenea, se va interzice vânzarea de băuturi alcoolice în incinta sălilor în care se desfășoară jocurile de noroc”.

Această reformă are scopul protejării jucătorilor vulnerabili, a creșterii veniturilor bugetare, dar și a aducerii de mai multă ordine și transparență în cadrul legal în care funcționează companiile de jocuri de noroc, mai precizează sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. PocPic

  miercuri, 11.10.2023 at 00:18

  Ahahahahahahhaah.
  1. Interzicera bauturilor unde sunt pacanele duce la disparitia lor din toate bodegile, DAR cine castiga din asta? Lanturile mari de cazinouri. Oare cine se gandea … 🤣🤣🤣.
  2.Nu o sa le scoata nimeni din orase asa cum sperau multi … inclusiv eu.
  3.Totul a foat o mascarada ieftina pentru niste viitoare posibile voturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax