Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reforma din MAI: Sunt anunțate schimbări importante la Jandarmerie și alte instituții

Publicat

Ministrul de Interne pregătește reformă în cadrul instituției, iar în cadrul acesteia vor fi schimbări și la Jandarmerie. Marcel Vela spune că vor fi reduse unele posturi de conducere cu salarii mari.

Potrivit ministrului, Jandarmeria este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate, astfel încât să fie mai eficientă comunicarea, scrie digi24.ro.

„Pentru minister va fi bine, se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari, aşa că pot să rămână bani pentru dotarea poliţiştilor şi pentru modernizare. Am discutat de o programare bugetară, fiecare minister trebuie să faca propuneri, noi să le analizăm. Este foarte greu să se comunice cu 40 de directori economici. Suntem organizaţi după reforma din 1968”, a conchis Marcel Vela.

Marcel Vela a declarat luni că, prin reforma care va avea loc la Ministerul de Interne, se urmăreşte eficientizarea instituţiei, astfel încât cetăţenii să simtă că instituţia este alături de ei, iar cota de apreciere să crească de la 30% la „cât mai mult”.

Sindicatele îl acuză însă pe ministru că vrea să facă schimbări pe care nu le-a discutat cu reprezentanții angajaților.

Ministrul spune că este nevoie de reformă pentru că multe atribuții se suprapun, de exemplu cele ale Jandarmeriei cu cele ale Poliției.

Citește și Patrule cu polițiști locali, pentru siguranță în școli. Planurile ministrului MAI

”Un polițist de la MAI are un salariu de 3.000 de lei, de exemplu, și un polițist local, care face mult mai puține lucruri, are 7.000 – 8.000 de lei”, spus Vela.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate