Connect with us
Publicitate

POLITICA

Regionalizarea României: Alexandru Pereş îl atenţionează pe Teodor Atanasiu să se documenteze înainte de a se juca cu sentimentul naţional

Publicat

Senatorul Alexandru Pereş face apel la obiectivitatea Opoziţiei şi îl atenţionează pe deputatul Teodor Atanasiu să se documenteze înainte de a se juca cu sentimentul naţional, inventând pericole inexistente. Afirmaţia senatorului vine ca reacţie la declaraţiile recente ale deputatului liberal privind proiectul de regionalizare a ţării şi nemulţumirea acestuia vizavi de o „împărţire a Ardealului asemănătoare cu cea de după 1939”.

Alexandru Pereş este de părere că „propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, venită din partea grupului parlamentar al UDMR este greu să fie caracterizată ca profund antinaţională, cum sugerează domnul deputat, încercând gratuit să sensibilizeze spiritul naţionalist şi patriotic al românului”. Senatorul de Alba a specificat faptul că, după cum bine se ştie, în propunerile USL pentru modificarea Constituţiei României se vorbeşte despre necesitatea unei ample reforme administrativ-teritoriale şi despre apariţia regiunilor, adică exact ceea ce prevede şi propunerea legislativă a UDMR.

Referitor la acuzele pe care Teodor Atanasiu i le-a adus recent senatorului Alexandru Peres, acesta a dorit să îi lanseze public o întrebare. „Cum poate vorbi despre nesimţire şi înaltă trădare tocamai dânsul care, acum cinci ani, anunţa retragerea trupelor româneşti din Irak, după o discuţie privată pe care a avut-o cu premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu? Cum poate vorbi despre trădare un personaj care era pe punctul de a aduce grave prejudicii de imagine României, atât în ceea ce priveşte diplomaţia, cât şi interesele strategice ale ţării noastre?”, a conchis Alexandu Pereş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax