Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Regionalizarea României, pregătită în paralel de două comisii USL: Liberalii și-au înființat propriul organism, separat de cel condus de Liviu Dragnea

Publicat

Liberalii au înfiinţat o comisie internă pentru proiectul regionalizării, condusă de Klaus Iohannis, ce va funcționa în paralel cu comisia guvernamentală condusă de Liviu Dragnea (PSD). Scopul noii comisii este de a formula un punct de vedere referitor la proiectul regionalizării și transmiterea lui oficială către conducerea USL. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, noua structură nu afectează în niciun fel șansele orașului Alba Iulia de a deveni capitală de regiune.

Conducerea PNL a hotărât, marţi, înfiinţarea unei comisii interne privind regionalizarea, care va fi condusă de prim-vicepreşedintele liberalilor, Klaus Iohannis. Comisia PNL are ca scop realizarea unui punct de vedere pe tema regionalizării care va fi transmis conducerii USL, potrivit Hotnews.ro.

Din comisia internă fac parte Romeo Stavarache, Marian Petrache şi Sorin Frunzăverde. Reamintim că la nivel guvernamental lucrează o altă comisie, condusă de ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea (PSD). Decizia a fost luată în urma unei şedinţe a conducerii PNL cu preşedintii consiliilor judeţene, primarii de municipii şi miniştrii liberali.

Între PSD şi PNL au existat câteva contre pe tema regionalizării. Ultima a apărut după ce Klaus Iohannis a recunoscut că a intrat în PNL pentru a deveni viitorul guvernator al unei regiuni cu capitala la Sibiu, iar ministrul Energiei, Constantin Niţă (PSD) l-a acuzat că a făcut un troc politic şi a cerut ca Braşovul să fie capitala acestei regiuni.

Alba Iulia, capitală de regiune?

„Avem șanse să obținem statutul de capitală de regiune la Alba Iulia, chiar dacă domnul Iohannis va fi guvernatorul regiunii. Oricum, deocamdată sunt povești. Până nu vedem proiectul, nu putem discuta concret. Proiectul va trebui să fie gata și supus dezbaterii cel târziu până la sfârșitul lunii mai, dacă regionalizarea se va face anul acesta”, a declarat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alzara

    marți, 26.03.2013 at 08:31

    Alba nu vrea in reg. Cluj? Ce are comum cu harcov si bv?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax