Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Registru electronic al dosarelor în care instanţele au decis confiscări de bunuri. Măsuri propuse de ministrul Justiţiei, pentru recuperarea prejudiciilor

Publicat

tudorel toader Ministrul Justiţiei a anunţat că intenţionează să facă un registru electronic al dosarelor în care instanţele au decis, definitiv, confiscarea de bunuri. Acesta ar urma să ajute statul să recupereze prejudiciile din dosarele penale, a spus Tudorel Toader.

Am solicitat ca toate instanțele, prin judecători delegați, să ne transmită o situație cu toate cauzele penale definitive, care prevăd măsura confiscării. Pentru că vrem să facem un registru electronic, pe latură civilă, să vedem ce poate fi confiscat de ANAF și valorificat prin ANABI”, a spus ministrul Tudorel Toader, la România TV.

Potrivit ministrului, de multe ori valoarea pe hârtie a prejudicilor declarate e mult mai mică decât valoarea bunurilor indisponibilizate și care pot fi sechestrate.

„De multe ori – și sigur-sigur o să dau în presă și o să vedeți -, valoarea pe hârtie a prejudiciilor declarate e mult mai mică decât valoarea bunurilor indisponibilizate și care pot fi sechestrate. De aici vedeti deosebirea foarte mare dintre valoarea declarata a bunurilor indisponibilizate in vederea confiscarii si valoarea bunurilor confiscate efectiv”, a adăugat Tudorel Toader.

El a precizat că a semnat luni o adresa, care a fost transmisă către toate instanțele de judecată și către CSM, prin care a cerut ca acestea să prezinte o situație a cauzelor penale cu decizii definitive care prevăd măsura confiscării.

„Astăzi am semnat o adresă către toate instanțele de judecată din România, indiferent de nivelul lor, și către CSM, prin care am solicitat ca toate instanțele (…) să ne transmită o situație cu toate cauzele penale rămase definitive care prevăd măsura confiscării”, a precizat Toader.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax