Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Registrul agricol pentru intervalul 2015-2019 a fost aprobat de Guvern. Formularele şi perioada de valabilitate

Publicat

teren, teren agricol, parcele Guvernul a aprobat miercuri hotărârea privind registrul agricol pentru perioada 2015-2019, act normativ care stabilește formularele registrului agricol, conținutul acestora și perioada de valabilitate.

Registrul agricol constituie sursă de date pentru aplicarea pe plan local a unor politici în domeniile agrar, al protecției sociale, fiscal, edilitar-urbanistic, sanitar, școlar etc şi bază de date pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor cum ar fi eliberarea documentelor doveditoare privind proprietatea asupra animalelor și păsărilor în vederea vânzării, documente care să ateste calitatea de producător agricol în vederea vânzării produselor pe piață sau cele necesare pentru obținerea unor drepturi materiale.

De asemenea, reprezintă sursă administrativă de date pentru sistemul informațional statistic, de exemplu, pentru pregătirea și organizarea recensămintelor.

Formularele registrului agricol, gestionat atât pe suport hârtie, cât si în format electronic, vor fi standardizate. Cheltuielile privind tipărirea și difuzarea registrelor agricole, precum și cele privind gestionarea registrului agricol în format electronic vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București, după caz.

Vezi AICI formularele.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prin ordin comun al ministrului agriculturii si dezvoltării rurale, al ministrului dezvoltării regionale si administraţiei publice, al ministrului afacerilor interne, al ministrului finanŃelor publice si al presedintelui Institutului NaŃional de Statistică se aprobă normele tehnice de completare a registrului agricol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax