Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Registrul Auto Român nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen ce urmau să fie vândute în România

Publicat

volkswagen Registrul Auto Român nu mai eliberează cărţi de identitate pentru autovehiculele Volkswagen ce urmau să fie vândute în România, potrivit preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Peste o sută de mii de mașini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în țara noastră, ar putea fi rechemate în service în perioada următoare, susțin unele surse din domeniul auto din România.

UPDATE: “Astăzi (joi — n.r.) are loc la Ministerul Transporturilor o primă întâlnire de lucru a grupului mixt înființat pentru analiza problemei Volkswagen. Deocamdată nu avem date concrete legate de numărul mașinilor Volkswagen echipate cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de emisii. Avem niște informații la nivel macro, însă la nivel concret nu deținem astfel de date. Așteptăm din partea Autorității de omologare germane informațiile necesare. Acestea ar urma să ne parvină cel mai târziu într-o săptămână. În acest caz, vorbim despre motorul EA 189 care însă este însoțit de un cod specificat la fiecare autovehicul. Trebuie verificat acest cod”, a explicat Șerban Dobre, șeful Departamentului Poluare și Consultanță Tehnică din cadrul RAR, pentru Agerpres.

Conducerea Volkswagen precizează că n-a ştiut nimic despre softurile trucate, montate pe maşinile sale încă din 2007.

„Ministrul transporturilor m-a informat că deja RAR nu mai eliberează cărțile de identitate pentru mașinile care ar urma să fie vândute și care sunt în stoc”, a anunțat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit digi24.ro.

Președintele Senatului consideră că statul român a fost înșelat, pentru că a încasat – prin taxa de mediu – mai puțini bani pentru mașini care poluează mai mult.

„Cred că statul român trebuie să acționeze, aşa cum fac și celelalte ţări, de exemplu Belgia s-a constituit parte civilă împotriva Volkswagen, în Spania guvernul a hotărât să penalizeze cu 1.000 de euro constructorul pentru fiecare maşină vândută”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu.

Conform unor surse, peste 100 de mii de maşini produse de grupul Volkswagen, dotate cu softuri care păcălesc testele de mediu, au ajuns în România. În total, cinci milioane de maşini Volkswagen din toată lumea, inclusiv din Romania, vor fi rechemate în service.

Vezi şi UPDATE: Volkswagen intenționează să cheme în service 11 milioane de mașini echipate cu softul de manipulare a testelor de poluare

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax