Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Regiunea Ile de France, tutorele județului Alba în cadrul Programului Eurodyssee. Scrisoarea oficială de angajament la program, va fi semnată la Paris

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

Judeţul Alba este invitat să participe la Consiliului Director al Programului Eurodyssee şi va fi îndrumat de Regiunea Ile de France, pentru a realiza primele schimburi de stagiari: „Am plăcerea de a vă anunța că regiunea Ile de France va asigura procedurile necesare de tutoriat pentru județul Alba.” – se arată într-o scrisoare oficială transmisă Consiliului Judeţean Alba, de către Preşedintele Programului Eurodyssee şi Vicepreşedinte al Regiunii Ile de France, Michele Sabban.

„Este un parteneriat foarte important pentru judeţul Alba, deoarece regiunea Ile de France este una dintre cele mai importante şi mai dezvoltate regiuni din Europa, fiind regiunea ce cuprinde Parisul. Este regiunea care deţine şi secretariatul programului Eurodyssee, având o vastă experienţă în funcţionarea acestui program. Invitarea judeţului Alba la Consiliul Director al programului, organismul care asigură conducerea între adunările generale, este un semnal foarte bun, constituind o recunoaştere a implicării judeţului Alba în ARE şi o premisă execelentă pentru derularea Eurodyssee în Alba”, a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman.

Odată cu şedinţa Consiliului Director al Eurodyssee, ce va avea loc la Paris, în 14 noiembrie, se va semna şi scrisoarea oficială de angajament a judeţului Alba la program. Şedinţa va fi precedată de o reuniune tehnică, ce va avea loc în data de 13 noiembrie, în cadrul căreia se vor stabili concret detaliile colaborării Alba –Ile de France, pentru implementarea programului Eurodyssee.

Eurodyssee este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE), care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate, pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da şansa să înveţe sau să îşi perfecţioneze o limbă străină.

Regiunea Ile de France, are drept capitală Parisul şi concentrează aproape 12 milioane de locuitori (19% din populația franceză), fiind un adevărat plămân economic al ţării, ce realizează 28% din PIB-ul Franței şi are o rată de 82% din populaţia activă ocupată în sectorul serviciilor. Este, totodată, una dintre primele regiuni ştiinţifice şi tehnologice ale lumii, ce reuneşte circa 40% din cercetătorii francezi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax