Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reglementări pentru retrocedarea pădurilor către foştii proprietari. Proiect de lege la Senat

Publicat

padure

Un proiect ce reglementează retrocedarea terenurilor forestiere care erau în proprietatea unor persoane fizice sau juridice până în 1948 intră la dezbateri în Senat.

În prezent, pădurile sunt în proprietatea Romsilva și pentru a fi retrocedate foștilor proprietari, trebuie trecute mai întâi din proprietatea publică a statului, în proprietatea privată a statului.

Propunerea de modificare a Codului Silvic include introducerea următoarelor prevederi:

“Fondul forestier, proprietate publică a statului se compune din terenurile forestiere ce au aparținut în proprietate publică a Statului român anterior anului 1948.

Terenurile forestiere, care până în anul 1948 erau proprietatea unor persoane fizice sau juridice și care în prezent sunt în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, aparțin domeniului privat al statului și sunt la dispoziția comisiilor județene/municipale/orășenești/comunale, constituite în temeiul Legii nr. 18/1991 privind fondul funciar, în scopul retrocedării către persoanele îndreptățite conform legii.

În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are obligația actualizării și întocmirii unor noi amenajamente silvice în care să fie evidențiate proprietatea publică, respectiv proprietatea privată a statului”.

Anexa nr. 1 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică se modifică astfel:

“4. Pădurile care au fost în proprietatea publică a statului roman anterior anului 1948 și terenurile destinate împăduririi, cele care servesc nevoilor de cultură, de producție ori de administrație silvică, iazurile, albiile pâraielor, precum și terenurile neproductive incluse în amenajamentele silvice, care fac parte din fondul forestier național și nu sunt proprietate privată”.

În acest caz, decizia finală va fi în Camera Deputaţilor.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax