Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Regulament: Fără fațade izolate parțial și culori stridente la blocurile din Alba Iulia. Asociațiile de proprietari riscă amenzi de până la 2500 de lei

Publicat

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat în ședința de joi reglementările pe care trebuie să le cunoască cei care realizează intervenții la fațadele blocurilor din municipiu. Este vorba despre un set de reguli pe care toți vor trebui să le aplice și care va elimina disfuncționalitățile de genul: fațade colorate strident sau blocuri izolate parțial care afectează imaginea de ansamblu a imobilelor.

Regulamentul introduce obligativitatea executării integrale a lucrărilor, pe cel puțin un tronson de bloc, pentru fațadele tuturor apartamentelor respective și necesitatea obținerii unui aviz tehic de la Serviciul de Urbanism al Primăriei privind gama cromatică ce va putea fi folosită la zugrăveala exterioară. La solicitarea avizului, reprezentantul proprietarilor se va prezenta la Primăria Alba Iulia cu executantul lucrărilor şi paletarul cromatic al firmei furnizoare, precum și o schiță a fațadei propuse.

Avizul tehnic favorabil se va elibera pe loc, în condițiile respectării regulamentului. Nu se va elibera aviz tehnic favorabil pentru zugrăvelile exterioare ce propun o cromatică stridentă, cu mai mult de două culori. De asemenea, nu se vor aplica desene pe fațadă de tip șah, romburi, coloana infinitului, benzi orizontale sau verticale și/sau alte modele similare.

Proiectul a fost aprobat în forma propusă, pe care v-o atașăm integral, cu excepția articolului 5 care a fost scos din regulament: Reglementări fatade blocuri Alba Iulia.

Amenzile pentru nerespectarea regulamentului se încadrează în plafonul 1000-2500 lei, entitatea amendabilă fiind Asociația de Proprietari în administrarea căreia se află clădirea în cauză.

Pentru mai multe informații, cei interesați sunt invitați să contacteze Serviciului urbanism din cadrul Primăriei Alba Iulia, telefon 0372 58 64 09.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. lumiere

    duminică, 02.06.2013 at 18:03

    De mult timp astept asta.Sper ca cineva sa si urmareasca aplicarea Regulamentului.Sunt cativa ani de cand asist neputincioasa la schimonosirea acestui minunat oras!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax