Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

REGULAMENT pentru PARCĂRI publice CU PLATĂ la Alba Iulia, APROBAT în Consiliul Local. Tarife modificate la abonamente

Publicat

parcari publice

Regulamentul pentru introducerea parcărilor publice cu plată la Alba Iulia a fost aprobat, marți, în ședința Consiliului Local. Comparativ cu varianta propusă inițial, a fost propusă și aprobată o modificare privind tarifele pentru abonamente.

Persoanele fizice vor putea plăti abonament pe an, în valoare de 300 de lei, iar abonamentul pentru parcare pe spațiile publice pentru persoanele juridice va fi de 600 de lei pe an, potrivit amendamentului aprobat în Consiliul Local.

Inițial, propunerea era de 50 de lei pe lună (abonament general) pentru persoane fizice, respectiv 75 lei (abonament transmisibil), respectiv 100 lei pe lună pentru persoane juridice (abonament general) sau 150 lei pe lună, abonament transmisibil.

În același regulament, a mai fost aprobată propunerea ca în spațiile din centrul orașului, în zilele de sâmbătă și duminică, parcarea să fie gratis.

Vezi integral Regulament MODIFICAT pentru PARCĂRI publice CU PLATĂ la Alba Iulia. În weekend va fi GRATIS doar în centrul orașului

De asemenea, proprietarii mașinilor electrice vor avea gratuitate la abonamente pe spațiile publice de parcare din Alba Iulia, iar cei ai autovehiculelor hibride vor avea reducere de 50%. Anterior la abonamentul ”Vehicul cu propulsie electrică” se oferea discount 75% pentru mașini electrice și 50% pentru hibride. Aceste abonamente oferă categoriilor amintite drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia parcărilor special amenajate, cu acces controlat și a parcărilor de reședință.

O altă reglementare nouă este rezervarea a cel puțin 4% din totalul spațiilor publice de parcare din oraș pentru persoane cu dizabilități. Acestea vor trebui să obțină o legitimație în acest sens de la primărie și să o afișeze pe geamul mașinii, pentru acces pe aceste locuri rezervate.

În ceea ce privește parcarea din centru, de la Electrica, doar partea dinspre Cetatea Alba Carolina va fi cu locuri de parcare publice. Cealaltă parte, dinspre blocuri, va fi rezervată pentru parcare de reședință, spații destinate locatarilor din imobilele învecinate.

Modificările au fost operate atât în urma dezbaterii publice din 19 iulie, la care au participat cetățeni din oraș, cât și a obiecțiunilor Prefecturii privind legalitatea documentației.

După aprobarea regulamentului parcărilor cu plată, urmează perioada de licitații pentru serviciile de taxare. Vor fi sisteme de taxare cu tichete răzuibile (ce vor putea fi cumpărate de la unele magazine și/sau de la automate de parcare) sau prin SMS, în prima fază. Ulterior, vor putea fi dezvoltate sisteme de plată pe platforme online sau prin aplicații mobile.

Dacă nu vor fi alte probleme administrative, vom putea avea parcări cu plată la Alba Iulia, la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

 1. Io

  marți, 30.07.2019 at 22:25

  Ce vrea sa spuna articolul?

 2. pilu

  marți, 30.07.2019 at 22:38

  Ce fac cei care nu au primit loc de parcare din lipsa ? Se pot adresa organelor competente pentru discriminare ?

  • Albu Alexandra

   miercuri, 31.07.2019 at 18:17

   Pot doar sa primeasca amenzi pentru „parcare neregulamentara”, se pare ca. Daca intrebi politistul unde totusi ai putea sa iti parchezi masina nu stie sa iti dea un raspuns, altul decat „nu aici”, stiu sa dea doar amenzi si nu observa si ca nu sunt locuri de parcare disponibile. E mai usor sa se dea amenzi decat sa se rezolve problema. Nu se gasesc solutii si noi, oamenii de rand, suntem vinovati mereu.

 3. Laurențiu Suciu

  miercuri, 31.07.2019 at 09:20

  Nu ar fi mai bine ca taxa de parcare in municipiul Alba Iulia sa se se includă in impozitul anual al autovehiculului? Și sa lăsam toate parcările libere? Chiar așa foame de bani are Primăria Alba Iulia ? Ai mașina înmatriculata pe adresa de Alba , la impozit mai pui o taxa de 100 lei sa spunem …

  • Daniel

   miercuri, 28.08.2019 at 23:06

   Bine punctat. Pana acum am avut loc de parcare fara nicio problema. Dupa ce se scot locurile de parcare la inchiriat o sa apara numai probleme, animozitati, dusmanii intre vecini. Sunt de acord si eu cu marirea impozitului pentru auto si sa lase locurile de parcare la liber, daca tot vor bani de la noi pentru primarie, desi nu este corect absolut deloc. Ce alternativa au cei care nu merg cu doua nopti inainte la primarie si nu ,,castiga” un loc de parcare sau familiile care au cel putin 2 masini? Unde isi vor parca masiniile?!

 4. Albu Alexandra

  miercuri, 31.07.2019 at 18:07

  Deci aproape se tripleaza suma care trebuie platita pentru parcari. Dar am si eu o intrebare…. Ce ne ofera primaria pentru aceasta suma platita in plus fata de anul precedent? Ne pun camere video la parcari sau pentru ce s-a majorat tariful?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax