Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Reguli de ordine pentru turiştii care participă la „Serbările Zăpezii”, la Arieşeni

Publicat

Aproximativ 30  de jandarmi vor asigura, zilele acestea, ordinea şi siguranţa publică în Staţiunea montană Arieşeni, pe timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de “Serbările Zăpezii”.

Pentru prevenirea incidentelor, cetăţenii care vor participa la aceste manifestări sunt sfătuiţi să  respecte recomandările făcute de organizatori sau forţele de ordine, să nu întreprindă acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a festivităţilor şi să nu incite la asemenea comportamente, să nu deţină arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente. Totodată,  le solicităm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să acorde sprijin oamenilor legii pentru menţinerea ordinii publice, să ţină cont că manifestările obscene, contrar bunelor moravuri, sunt sancţionate de lege.

Totodată, este interzis accesul sau circulaţia pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile sau orice alt tip de vehicul (ATV), coborârea pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi accesul pe pârtiile de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului sau snowboarding-ului; acestea constituie contravenţii, fiind sancţionate cu amendă cuprinsă între 25 şi 5.000 de lei.

În plus, amatorii de excursii montane sunt avertizaţi că traseele turistice prezintă un grad ridicat de periculozitate – ele fiind declarate închise de către Serviciul Public Salvamont Alba – şi sunt sfătuiţi să rămână în preajma pârtiilor de schi special amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax