Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reguli mai simple pentru privați în achizițiile publice din proiectele europene. Vezi propunerea Ministerului Fondurilor Europene

Publicat

fonduri europene

Beneficiarii din mediul privat vor urma anumite proceduri pentru simplificarea achizițiilor publice în proiectele europene, potrivit unui proiect de instrucțiune lansat marți în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene. Proiectul de Instrucțiune se referă la aplicarea prevederilor procedurale ale Ordinului ministrului Fondurilor Europene nr. 1.120/2013, care reglementează procedura simplificată de achiziții în cadrul proiectelor implementate de beneficiari din mediul privat.

„Prin această Instrucțiune vom oferi soluții la cele mai importante și frecvente spețe pe care le întâmpină beneficiarii din mediul privat în aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achizițiilor în cadrul proiectelor”, a declarat ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, citat de un comunicat al MFE.

Din octombrie 2013, beneficiarii din mediul privat aplică o procedură simplificată în cazul achizițiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, al celor de servicii cu o valoare cuprinsă în intervalul 30.000-207.000 de euro, respectiv al achizițiilor de lucrări cu o valoare cuprinsă în intervalul 100.000 – 5.186.000 de euro. Procedura simplificată este reglementată de Ordinului de ministru nr. 1.120/2013, prin care a fost abrogat Ordinul 1.050/2012.

„Datorită simplificării acestei proceduri, beneficiarii privați care asigură din banii lor peste 50% din suma necesară implementării proiectelor nu mai sunt obligați să respecte reguli stricte, similare cu cele aplicate beneficiarilor publici”, a mai spus ministrul.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă sugestiile și propunerile beneficiarilor referitoare la proiectul de Instrucțiune până la data de 23 iunie, la următoarea adresa de e-mail: contact.minister@fonduri-ue.ro .

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax