Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reguli noi la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Cum pot afla informații prin telefon aparținătorii pacienților

Publicat

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia sunt aplicate reguli noi pentru comunicarea telefonică cu aparținătorii. Aceștia vor primi informațiile necesare despre pacienți doar după confirmarea unui cod unic generat la internare.

În acest fel, există siguranță asupra faptului că datele medicale ale unui pacient ajung doar la persoanele desemnate de către acesta, anunță reprezentanții spitalului.

Aceste modificări, privind furnizarea informațiilor telefonice despre starea de sănătate a pacienților, au fost stabilitate de Ordinul Ministerului Sănătății nr. 3670 din 6 decembrie 2022.

La art. 2, alin. (1), acesta prevede: ”La internare, unitatea sanitară alocă fiecărui pacient un cod unic, care va fi comunicat aparținătorilor. Furnizarea telefonică către aparţinători a informaţiilor despre starea de sănătate a pacientului se face numai după confirmarea codului unic”.

Reprezentanții SJU Alba Iulia transmit codul unic aparținătorilor desemnați de către pacienții internați. În maxim 2 ore de la internarea pacientului, prin sistemul informatic integrat al spitalului, se vor comunica aparținătorului desemnat de către pacient prin SMS (pentru cei care au telefon mobil din România) sau prin apel telefonic pentru cei care au numai telefon fix, următoarele informații: codul unic alocat pacientului, secția, adresa, etajul, salonul, medicul curant și numărul de telefon apelabil pentru obținerea de informații despre starea de sănătate a pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului.

Informațiile despre pacienți se transmit în funcție de competențele din fișa de post. Informații despre starea de sănătate a pacientului pot fi oferite doar de către categoria profesională – MEDICI.

Informațiile pot fi comunicate doar apaținătorului care are codul unic de identificare a pacientului și care apoi va menține legătura cu ceilalți membri ai familiei, precizează reprezentanții spitalului, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 30.05.2023 at 13:12

    Alceva trebuie schimbat. Am fost deunăzi la urgenţe. Nu mai povestesc modul de abordare, dar după de am fost tratat, am primit foia de ieşire. Plecând, m-am uitat pe ea. Aveam trecute rezultatele de la tensiune, puls,saturaţie şi încă ceva, dar fără a fi pus cineva mâna pe mine sau vreun aparat. Şi ne mai mirăm cum vracii cum te văd, îţi şi spun ce ai. Cred că am nimerit la vraci, nu la spital.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax