Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REGULI noi pentru sălile de fitness, din 15 iunie. Ce trebuie să aducă de acasă participanții și când trebuie să poarte masca

Publicat

Accesul în sălile de fitness din 15 iunie va fi făcut doar pe bază de rezervare, iar fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 10 metri pătrați pentru aerobic și de 7 metri pătrați pentru desfășurarea activității sportive individuale la aparate, a declarat la Digi24 Ionuț Stroe, ministrul Sportului. 

Potrivitit ministrului, participanții vor avea acces, pe rând, la vestiare, fără a putea intra insă la dușuri. Aceștia vor trebui să vină de acasă cu prosop pentru a se proteja și pentru a dezinfecta aparatele, înainte și după utilizare. Administratorii sălilor sunt obligați să asigure materialele de protecție și dezinfectare, iar cei care au aparate de aer condiționat cu recirculare vor trebui să acorde o zi pe săptămână pentru nebulizarea spațiilor. 

Ionuț Stroe a explicat la Digi24 care sunt regulile noi pentru accesul în sălile de fitness începând cu 15 iunie.

Accesul trebuie realizat la sală numai în baza unor programări, deci practic telefonic sau online trebuie să îți faci programarea pentru a fi prezent la sală. Capacitatea sălii sau numărul maxim de persoane îl raportăm la suprafață. Avem o suprafață pe care o împărțim la 7 metri pătrați alocați fiecărei persoane de unde ne rezultă numărul maxim de persoane prezente în același timp la sală”, a explicat Ionuț Stroe.

Potrivit ministrului, vor fi obligatorii triajul epidemiologic și termometrizarea persoanelor.

„Ca și noutate, (…) am socotit necesară a fi permisă prezența în vestiare, mai puțin dușuri. Chiar dacă suprafața este mai mică, pe rând, cei care doresc accesul la vestiare o pot face. De asemenea, spațiile colective de antrenament în grup, gen zumba, aerobic, vor funcționa după regula alocării unei suprafețe de 10 mp fiecărui participant. Activitatea fizică este una intensă, respirația este altfel, mișcarea este mult mai amplă, și riscul epidemiologic crește. De aceea avem 10 metri în spațiile pentru aerobic, 7 metri în spațiile pentru lucrul individual la aparate și 4 metri în zona destinată vestiarelor. Dușurile e bine să nu le folosim, cel puțin în primele două-trei săptămâni, pentru a evalua cât mai corect dacă măsurile de relaxare pe care le propunem acum funcționează eficient. 

Pentru cei care folosesc aparate de aer condiționat cu recirculare, va fi obligatorie nebulizarea acestor săli, bineînțeles, în condițiile în care nu sunt particioanți, deci o zi pe săptămână ar trebui să o rezerve acestui procedeu de dezinfectare. Obligația oricărui administrator de sală de fitness este de a asigura materialele de protecție și de dezinfectare, acele dispensere cu soluții dezinfectante, acele șervelețele pe care le folosim.

Participanții în activitatea de fitness trebuie să vină de acasă cu prosop, pentru a-l utiliza și a se proteja, și a dezinfecta și ei aparatele înainte și după utilizare. Nu e numai obligația administratorului ci și a particioanților de a dezinfecta aparatele, de a folosi soluții, de a folosi masca.

Întradevăr, masca nu e recomandat să o folosim în timpul efortului fizic. Este o obligație să folosești masca în zona spațiilor comune, în zona recepției, până la intrarea efectiv în sală, e bine să porți masca, suntem totuși în spații închise”, a mai explicat ministrul.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax