Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reguli pe plajă pentru sezonul estival 2021. Distanțare de 2 metri, culoare separate de intrare și ieșire și produse ambalate


Publicat

Autoritățile au stabilit reguli pentru sezonul estival 2021, pentru persoanele care merg la plajă. 

Persoanele trebuie să păstreze 2 metri între ele, iar accesul poate fi restricționat, dacă este aglomerație. 

Un ordin publicat în Monitorul Oficial semnat de Miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului stabilește regulile care trebuie respectate pentru operarea plajelor turistice.

Operatorii economici sau administratorii plajelor trebuie să asigure măsuri de igienizare, de instruire a personalului în contextul specific pandemiei, de monitorizare permanentă a stării de sănătate a lucrătorilor, potrivit G4Media.ro.

Principalele reguli care trebuie repectate pe plajă:

 • distanțare de 2 m (stânga/dreapta, față/spate) între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite; membrii aceleiași familii pot sta împreună;
 • accesul pe plajă în limitele de capacitate adoptate, cu menținerea distanței fizice, descurajarea aglomerării și limitarea adunărilor mari;
 • restricționarea accesului la plajă dacă limitele de capacitate stabilite sunt depășite și distanța fizică nu poate fi menținută;
 • asigurarea accesului prin puncte de intrare clar semnalizate;
 • stabilirea de culoare unidirecționale, separate, de intrare și de ieșire;
 • limitarea numărului de angajați care interacționează cu turiștii;
 • accesul în zonele adiacente interioare (de exemplu, zone de schimbare, vestiare, toalete) trebuie să respecte regulile de distanțare fizică;
 • instalarea unor bariere fizice la punctele de plată, acestea fiind amplasate între spațiul rezervat personalului care își desfășoară activitatea în unitate și turiști;
 • servirea clienților se va face de către personalul care își desfășoară activitatea pe plaja concesionată, fără deplasarea clienților în punctele de servire;
 • se evită, pe cât posibil, servirea de produse neambalate;
 • echipamentul de plajă (de exemplu, scaune, șezlonguri, umbrele) trebuie folosit individual, fără ca aceste echipamente să fie partajate între persoane care nu sunt membri de familie; înainte și după fiecare utilizare, echipamentele de plajă vor fi curățate și dezinfectate cu produse biocide avizate;
  nu sunt permise activități sportive sau de agreement decât în spații special amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii;
 • personalul care își desfășoară activitatea în unitate, după caz, va purta mască;

În cazul plajelor neconcesionate, administrația publică locală va răspunde de menținerea regulilor de distanțare fizică și evitarea formării de aglomerări.

Detalii pe G4Media.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Proiect ambiţios al candidatului PNL Cristian Oniciu: Turismul – un angajament pentru Ciuruleasa

Publicat

”Aşezarea geografică a comunei Ciuruleasa ne oferă o şansă în plus pentru dezvoltare, în special pentru ceea înseamnă partea de turism. Suntem comuna de la intrarea în judeţul Alba dinspre Hunedoara, pe o rută destul de frecventată şi pitorească, dominată de Muntele Vulcan, cel care dă şi numele unuia dintre satele noastre.

Există posibilitatea ca, împreună cu autorităţile locale din comuna hunedoreană Buceş, să accesăm finanţări nerambursabile pentru a valorifica potenţialul zonei, mai ales că discutăm despre o rezervaţie naturală de tip mixt, o zonă cu multiple obiective turistice şi posibilităţi de petrecere a timpului liber. O altă sursă de finanţare se poate regăsi în programele iniţiate de prim-ministrul guvernului liberal, domnul Florin Câţu.

Prioritară pentru succesul acestei idei este continuarea lucrărilor de modernizare a drumurilor din comuna Ciuruleasa, precum şi crearea unei reţele de spaţii de cazare, cu puncte de închiriere a materialelor sportive şi de valorificare a produselor naturale şi tradiţionale. Cetăţenii comunei ar avea astfel posibilitatea obţinerii de venituri din închirieri, vânzări, alimentaţie publică, specializarea ca ghid montan.

Am obţinut de la preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, garanţia implicării şi sprijinul pentru acest proiect, care poate însemna o şansă enormă de dezvoltare a comunei noastre. Echipa Partidului Naţional Liberal reuneşte cei mai buni oameni, iar Ciuruleasa merită un viitor mai bun, un viitor liberal”, a declarat  Cristian Oniciu – candidatul PNL la Primăria comunei Ciuruleasa, într-un comunicat de presă.

Comandat de Partidul Naţional Liberal Alba, realizat de Tomax Web SRL, distribuit de Independent SRL, cod unic mandatar financiar coordonator 51210004.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scandal în interiorul PNL: Orban, comparat cu Dragnea și Ceaușescu. Atacuri dure din partea lui Roman, Bogdan și Sighiartău

Publicat

Tensiunea și nervozitatea crește în PNL, din cauza luptei pentru funcția de președinte al partidului.

Robert Sighiartău, secretar general PNL, și deputatul Florin Roman l-au criticat pe Ludovic Orban în ședința Biroului Executiv (BEX) al partidului de luni dimineață, în termeni duri. 

Orban a încercat să minimalizeze situația în care s-a regăsit luni dimineață.

Scandal în ședința BEX

Sunt Florin Roman și sunt o lichea, conform lui Antonel Tănase”, și-a început Roman discursul din BEX, făcând referire la criticile aduse de aliatul lui Ludovic Orban.

Roman a mai spus că așteaptă scuze publice și a vorbit despre ”o campanie neasumată împotriva lui Cîţu” din partea taberei lui Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că, atunci când era premier, ”nu știu ce făceați la guvern, probabil bârfe, șușanele, când noi ne luptam în parlament”.

Robert Sighiartău a spus, la rândul său, că ”am ales să nu mai fiu în echipa dvs. când ati pus interesele dvs deasupra intereselor partidului.

Ați cedat cele trei ministere de dezvoltare competitorilor de la USR ca să obțineți funcția de președinte al Camerei Deputaților și ați vulnerabilizat poziția PNL”.

Declarații dure în ultimele zile

Declarațiile dure anti-Orban din ultimele zile vin chiar de la foștii susținători ai acestuia, considerați a fi apropiați de Klaus Iohannis.

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Orban a fost europarlamenarul Rareș Bogdan:

„Eu am fost în două campanii grele cu niște oameni care păreau că îngenunchează România și nu m-am temut și am reacționat imediat.

Cu dl Victor Ponta și cu dl Liviu Dragnea am dus lupte grele. Pentru mine, dacă Ludovic… trebuia să se gândească, că mă cunoaște.

Chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm ca de obicei, eu în războaie mă simt perfect. Cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război și trebuie să construim.

Mai bine mă lași să-mi cultiv grânele, să aduc investiții și să facem lucruri grozave pentru țara asta decât să mă bagi în război, pentru că pierde războiul. L-a pierdut și Dragnea, l-a pierdut și Victor Ponta”, a spus Rareș Bogdan.

Poziționare pro-Cîțu

El spune că Florin Cîțu „poate să ducă partidul înainte”.

„Eu consider că partidul trebuie să rămână unit. Fiecare om va avea un rol important în cadrul partidului.

Din punctul meu de vedere, cel care poate să ducă PNL spre câștigarea anului electoral 2024 și spre o reformare din temelia sa, păstrând toți oamenii foarte valoroși, cu multă experiență, este Florin Cîțu”, a mai spus Bogdan.

De cealaltă parte, Ludovic Orban susţine că nu are „nici un secret” şi nimeni nu are despre el informaţii care ar putea să-i facă rău în cariera politică.

Declarația vine în contextul în care, spune Rareș Bogdan, dacă va începe să vorbească, pe Orban „îl va durea stomacul rău de tot”.

Comparat cu Dragnea

Și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, l-a atacat pe Ludovic Orban.

”Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos.

Am ales sa NU fiu în echipa atunci când dumneavoastră ați ales să trădați partidul. Atunci când interesul Dvs a fost mai presus de interesul PNL.

Atunci când ați cedat 3 ministere de dezvoltare pentru a va asigura șefia Camerei Deputaților, care revenea USR. PNL trebuie să știe.

Dumneavoastră personal ați cedat cele 3 ministere într-o discuție tet a tet cu președinții partidelor din coalițe pentru a ajunge președinte la Camera.

Domnule Orban – ați ajuns să mă amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.

Domnule Orban – mai rămâne să amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea sau sa faceți ce a făcut Tariceanu (aluzie la rupere ). Cei doi au ieșit din viața publică rușinos.

Domnule Orban, înțeleg ca e un moment greu, dar vă rog să ieșiți din politică cu fruntea sus.

Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern” a spus Sighiartău.

Sursă Foto: Facebook Rareș Bogdan

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Plimbare virtuală pe principalele străzi din Alba Iulia. Cum va arăta orașul după mega-proiectele de mobilitate urbană

Publicat

Schimbările radicale propuse în Alba Iulia prin proiectele de mobilitate au fost prezentate luni, de reprezentanții administrației locale, prin intermediul unei simulări 3D. Proiectele regândesc din temelie modul în care se va circula în municipiu, fiind unul dintre cele mai ambițioase proiecte de mobilitate din România.

Trei bulevarde principale din oraș (Încoronării, Revoluției 1989 și Republicii), alături de alte cinci străzi, sistematizate în perioada comunistă, după nevoile de trafic de atunci vor fi modificate radical în privința transportului rutier, dar și a circulației pietonilor și bicicliștilor.

Este vorba, printre altele, despre reproiectarea spațiilor rutiere și a trotuarelor și reconstrucția lor completă, și utilizarea lor ulterioară folosind tehnologia.

Proiectul prevede monitorizarea contravențiilor rutiere (trecerea pe culoarea roșie a semaforului sau accesarea benzilor dedicate transportului public urban), introducerea unui sistem de management al traficului asistat de computer și a unui sistem de bike-sharing cu 240 de biciclete electrice,12 stații de închiriere și realizarea unor stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

De asemenea, datele de trafic colectate vor fi adaptate în timp real la nivel de intersecție și vor fi calculați automat timpii de ciclu ai semaforizărilor.

În același timp însă, proiectul prevede și eliminarea a peste 150 de locuri de parcare, insuficiente în prezent, în zona cartierelor de locuit.

Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru acest proiect.

Stații de autobuz moderne, iluminat inteligent și biciclete electrice

Planurile primăriei vizează aducerea la zi a sistemului rutier învechit. Concret, proiectul are mai multe obiective:

 • lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, pietonale și velo, astfel încât transportul în comun să devină cel mai eficient și mai accesibil mijloc de deplasare în Alba Iulia
 • modernizarea a 21 de stații de îmbarcare/debarcare călători transport public și transformarea acestora în stații inteligente tip „smart-bus-shelter” (cu panouri informative, ecran touch interactiv, senzori de detecție a parametrilor de calitate a mediului înconjurător, rețea WIFI, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile)
 • realizarea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice
 • sistem de iluminat public în zonele trecerilor de pietoni, pentru creșterea siguranței acestora
 • implementarea unui sistem automatizat inteligent de închiriere a bicicletelor, în sistem modular „plug & play”, cu o flotă de 240 de biciclete electrice cu echipamente inteligente de bord, cu o autonomie de minim 60 de kilometri și 12 stații automate de închiriere
 • sistem de management al traficului și monitorizare video (41 de camere video)
 • sistem de iluminat inteligent în zonele de traversare pietoni
 • eliminarea parcărilor de pe carosabil și a celor neregulamentare (se vor elimina peste 150 de locuri de parcare) și păstrarea doar a celor existente în alveole
 • montarea unor dispozitive de depistare a trecerii pe culoarea roșie a semaforului
 • montarea unor dispozitive pentru depistarea încălcării interdictiei privind accesarea benzilor dedicate transportului public de către vehiculeler neautorizate
 • amenajarea peisagistică a aliniamentelor de spațiu verde, inclusiv de arbori și arbuști cu nivel ridicat de retenție CO2 și realizarea unui sistem de irigații automatizat
 • dotarea spațiilor modernizate cu elemente de mobilier urban inteligent
 • benzi speciale pentru autobuze și pentru biciclete.

Valoarea totală a investitiei este estimată la 64.102.774,88 de lei, inclusiv TVA, echivalentul a 14.013.373,31 de euro. Banii vor proveni din fonduri europene.

Citește și FOTO: MEGA-PROIECT la Alba Iulia. Trei bulevarde importante, RASE și REFĂCUTE de la zero. SCHIMBĂRI majore în transportul urban

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba. Va candida pentru funcția de președinte al României

Publicat

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a fost prezent în weekendul ce a trecut, într-o vizită de lucru în județul Alba. 

Diaconescu s-a întâlnit cu președinții de organizații locale din județul Alba și cu simpatizanții partidului. De asemenea a mers prin mai multe localități unde există filiale PMP.

Vizita de lucru în județul Alba a noului președinte PMP, Cristian Diaconescu, s-a încheiat cu o conferință de presă susținută duminică, 13 iunie, la sediul partidului din Alba Iulia.

În timpul conferinței de presă, Diaconescu a discutat despre mai multe subiecte de interes național, dar un mare accent a pus pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care în opinia sa conține o serie de greșeli ce pot avea consecințe serioase în ceea ce înseamnă captarea banilor europeni.

Mai mult de atât, Cristian Diaconescu a declarat că va fi candidatul PMP la Alegerile Prezidențiale din 2024, fiind și primul politician care și-a exprimat dorința de a candida pentru șefia statului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate