Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reguli pentru persoanele care închiriază bunuri: Formulare pentru decizia de impunere pentru contribuţiile la sănătate

Publicat

Modelele de formulare pentru plăţile anticipate ale contribuţiilor la sănătate datorate de persoanele care realizează venituri din închirieri de bunuri au fost publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre „Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor” şi anexa „Situaţie privind stabilirea contribuţiei lunare de asigurări sociale de sănătate”.

Citește și Calendarul obligaţiilor fiscale pe luna februarie 2014

Acest formular este necesar pentru stabilirea plăţilor anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, începând cu anul fiscal 2014.

Pentru persoanele care au mai mult de cinci contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, dar şi de persoanele fizice care realizează venituri din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, în scop turistic, se utilizează formularul prevăzut la art. 1 alin. (1) lit. m) din Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

sursa: financiarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax