Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reguli stricte la frizerii și cabinete de stomatologie, după 15 mai. Programare, măști și luarea temperaturii la intrare

Publicat

Raed Arafat a explicat în ce condiţii se va putea merge la frizer și la cabinetele stomatologice după data de 15 mai. Mai exact, acesta a prezentat o serie de reguli pe care cetățenii vor fi nevoiți să le respecte când merg fie la frizer sau fie la medicul stomatolog. 

În primul rând, atât la frizerie cât și la stomatolog, cea mai importantă va fi programarea.  De asemenea, o altă măsură care ar putea fi luată în calcul este măsurarea temperaturii la intrarea în cabinet sau la frizerie.

„La frizerie, prima regulă va fi programarea. Nu vom mai putea merge să stăm într-o sală de aşteptare, să aşteptăm să termine o persoană şi apoi să ne ia pe noi. Am pierdut programarea, ne reprogramăm. La fel şi la cabinetele stomatologice.

Cu programare, fără săli de aşteptare pline”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus. Secretarul de stat în MAI a precizat apoi că o altă măsură care se va putea lua este măsurarea temperaturii înainte de a se permite accesul.

„Este posibil ca la intrare să ni se ia temperatura. Dacă ai peste 37 de grade, nu mai intri. Dacă tuşeşti sau eşti vizibil bolnav, nu mai intri acolo. Când eşti mai sănătos, te întorci”, a adăugat Arafat.

Raed Arafat a mai spus că în cabinetele stomatologice „medicul stomatolog trebuie să aibă mască de un grad mai mare de protecţie, pentru că vine în contact direct cu cavitatea bucală”. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a referit şi la modalitatea în care angajaţii din companii sau fabrici pot fi protejaţi. „

Sunt două posibilităţi. Acolo unde angajaţii sunt în număr foarte mare, se poate investi într-un scanner, ca la aeroport. Dacă numărul angajaţilor care intră este foarte mic, putem să avem un termometru digital de mână, care costă 20 de euro”, a încheiat Arafat.

-->

sursă libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate